Conesa alerta que la falta d'accès al crèdit pot fer perillar l'habitatge públic


  • Comparteix:

Conesa durant el curs aquest dimecres a Barcelona. /Font: LocalPres
Font:

Conesa durant el curs aquest dimecres a Barcelona. /Font: LocalPres Font:

L'alcaldessa adverteix que si les entitats financeres no faciliten l'accès al crèdit es posarà en perill l'execució de les futures promocions d'habitatge públic. Mercè Conesa ha expressat aquesta preocupació aquest dimecres en el marc d'una taula rodona sobre governs locals i habitatge, organitzat pel Consorci Universitari Internacional Menéndez y Pelayo de Barcelona. L'alcaldessa també ha fet públic que l'Ajuntament es mostra a favor de la dació en pagament en els casos d'impagament hipotecari.

L'empresa pública d'habitatge, Promusa, té projectats en el futur 540 pisos protegits: 150 per a l'any vinent i 390 més per als exercicis següents. Una execució que podria perillar en cas que les entitats financeres no obrin l'aixeta del crèdit. Això ha manifestat Mercè Conesa en el marc d'aquesta sessió que ha posat a debat els reptes que han d'afrontar els consistoris a l'hora de conjugar les polítiques d'habitatge amb la crisi econòmica.

L'alcaldessa ha assegurat que Promusa té seriosos problemes per obtenir el finançament necessari per tirar endavant promocions d'habitatge públic, sobretot de lloguer. Conesa ha recordat que aquesta és una situació en la qual també s'hi troben els adjudicataris que han obtingut una vivenda.

Mercè Conesa

Les entitats financeres ens estan laminant en els nostres projectes, ens obliga a fer un tomb en les polítiques socials dels ajuntaments.


El debat organitzat pel Consorci Universitari Internacional Menéndez y Pelayo també ha servit perquè s'abordi la postura dels consistoris en relació a la dació en pagament. La batlle s'ha mostrat a favor d'aquesta fórmula i ha emplaçat la resta d'administracions a seguir l'exemple de Sant Cugat de segregar l'habitatge públic de l'àmbit de Territori per incloure'l a la cartera de Polítiques Socials. En aquest sentit, Conesa ha dit que -en el que portem d'any- el consistori ha donat assistència a 66 nuclis familiars amb un import mitjà per família de 880 euros.

La taula rodona ha comptat també amb la presència de Jaume Font, director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sònia Trilla, regidora d’Habitatge de Figueres i Ada Colau, de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.