La CUP dóna suport als estudiants valencians afectats per les càrregues policials


  • Comparteix:

Moment de les càrregues policials / Font: ACN

Moment de les càrregues policials / Font: ACN

La CUP se solidaritza amb els alumnes de l'IES Lluís Vives de València, després de les càrregues policials d'aquest dilluns, que la formació considera pròpies d'un Estat d'excepció i dignes de règims autoritaris i predemocràtics. A més, exigeix la dimissió de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León, i responsabilitats als dirigents polítics del cos policial.

La formació independentista considera que les actuacions dels centenars d'agents uniformats, que van tenir lloc aquest dilluns davant de la manifestació dels estudiants de l'IES Lluís Vives de València, 'van sembrar el pànic i el terror als carrers de la capital valenciana'.

La CUP recorda que els alumnes, la majoria adolescents, exercien el seu dret de manifestació i de protesta de manera pacífica per mostrar el seu rebuig a les retallades i a les condicions amb què han d'afrontar les classes: sense calefacció, amb talls de llum i sense substitució del professorat convalescent, entre d'altres. Ho explica el portaveu de la CUP, Guim Pros.

Guim Pros

Ha costat molt poc veure què suposa l'arribada del PP. A la mínima que ha sortit gent al carrer s'ha vist el seu tarannà.


Pros critica l'ús indiscriminat de violència, gasos lacrimògens i pilotes de goma, que han deixat ferits i detinguts. En aquest sentit, la formació exigeix l'alliberament sense càrrecs dels manifestants i, també, la dimissió de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León. A més, també reclama responsabilitats als dirigents polítics dels cossos policials que van executar les càrregues.

Així mateix, el membre de la CUP fa una crida a la mobilització de la comunitat educativa dels Països Catalans, en suport als estudiants revoltats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.