UDC de Sant Cugat avala la reelecció de Duran i l'aposta per la confederació amb Espanya


  • Comparteix:

El congrés s'ha celebrat a Sitges aquest cap de setmana/ Font: Naciodigital.cat

El congrés s'ha celebrat a Sitges aquest cap de setmana/ Font: Naciodigital.cat

La secció local d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) aplaudeix la reelecció de Josep Antoni Duran i Lleida com a líder de la formació i l'aposta per una confederació amb l'Estat espanyol. Les esmenes presentades pels 21 compromissaris de la ciutat, que tractaven sobre el reconeixement de la sobirania del poble català, han estat incorporades a la ponència aprovada.

La presidenta d'UDC a la ciutat, Cristina Paraira, assegura que el debat sobre la independència que ha tingut lloc al congrés de la formació democristiana s'ha resolt respectant les bases fundacionals del partit. És a dir, amb la defensa de la sobirania de Catalunya i l'exercici del dret a l'autodeterminació per confederar-se amb Espanya.

Paraira reafirma la vigència d'aquest plantejament i, a curt termini, defensa el pacte fiscal com l'eina que ha de marcar les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Ho ha dit a Cugat.cat

Cristina Paraira

El nostre partit té els principis ideològics molt clars. En aquest moment, davant l'independentisme creixent nosaltres optem pel pacte fiscal.




Paraira considera que la candidatura independentista de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha de tenir el seu espai al partit per reflectir la pluralitat d'UDC i de la societat, tot i la derrota davant Duran. Segons Paraira, la presentació de dues candidatures per liderar el partit és una mostra de democràtica interna de la formació.

El congrés s'ha celebrat aquest cap de setmana a Sitges.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Necessito saber urgentment les diferències entre Unió i el PP. Moltes gràcies.

Joan Serrallonga. Enviat el 15/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.