Una comissió auditarà les institucions públiques per eliminar duplicitats


  • Comparteix:

Soraya Sáenz de Santamaría i Fátima Báñez a la roda de premsa del Consell de Ministres / Font: ACN

Soraya Sáenz de Santamaría i Fátima Báñez a la roda de premsa del Consell de Ministres / Font: ACN

El govern espanyol ha creat una comissió que reformarà integralment les administracions públiques i proposarà canvis en les competències i els procediments dels ajuntaments. L'òrgan vol evitar que les administracions se solapin i farà una auditoria completa de les competències que es duen a terme des de l'Estat, les autonomies i els consistoris.

El Consell de Ministres espanyol ha aprovat aquest divendres la creació d'una comissió que proposarà canvis d'estructures, competències i procediments de les administracions públiques. L'òrgan, que neix amb l'objectiu d'eliminar duplicitats, haurà d'establir un programa de reforma total de les institucions abans del juny vinent. La comissió també farà una auditoria completa a les estructures administratives per guanyar en eficiència i eficàcia.

Des de cada ministeri s'analitzaran els casos de solapament entre l'Estat espanyol i les corporacions locals i es proposaran alternatives per simplificar les tasques administratives. Des de la comissió també s'impulsaran mètodes administratius més moderns que els actuals i es determinarà si els organismes públics són útils per als ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.