Tots els partits, menys el PP, defensen el model d'immersió lingüística


  • Comparteix:

Moment de la reunió a Madrid entre el ministre Wert i els representants de l'educació de l'estat / Font: ACN

Moment de la reunió a Madrid entre el ministre Wert i els representants de l'educació de l'estat / Font: ACN

Tots els partits polítics de la ciutat amb representació al ple municipal, excepte el PP, fan front comú en defensa de la immersió lingüística i el model educatiu de Catalunya. CiU, el PSC, ICV i la CUP s'han posicionat en contra de l'esborrany de la reforma educativa proposada per José Ignacio Wert, mentre que els populars han defensat al ministre d'Educació espanyol i han negat que s'estigui atacant la llengua. Les declaracions les han fet aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM). Després, el consistori ha informat que els portaveus de les quatre formacions presentaran dilluns en roda de premsa la moció conjunta que defensaran al ple a favor del model d'immersió lingüístic en català.

El representant de CiU i regidor a l'Ajuntament Jordi Puigneró ha titllat de 'vergonyosa' aquesta nova reforma i considera que el PP no entén res del que representa el model educatiu per a Catalunya com a eina de cohesió social. Segons Puigneró, els populars tenen molta por des de l'Onze de Setembre quan van veure que un milió i mig de catalans van sortir al carrer. El membre de la federació nacionalista assegura que el PP se sent amenaçat.

Jordi Puigneró

És vergonyós com el PP s'ho val carregar tot. És una estratègia planificada perquè consideren que l'escola és una fàbrica d'independentistes, però no han entés que l'escola al nostre país és una eina molt important de cohesió social.


L'únic que ha defensat la proposta de reforma educativa ha estat el regidor del PP Álvaro Benejam, que ha criticat les paraules dels seus companys polítics i ha defensat que les famílies tinguin el dret d'escollir l'escolarització dels seus fills en castellà.

Álvaro Benejam

Evidentment que l'escola és una eina de cohesió social i no ho deixarà de ser per aquesta reforma. És cert que els alumnes surten parlant els dos idiomes però també és cert que els pares tenen el dret d'escollir que el castellà sigui idioma vehicular.


Molt crític s'ha mostrat el regidor del PSC Pere Soler, que considera que el tractament que el PP vol fer del català és d'altres èpoques com la franquista. Segons el socialista, no hi ha motius per canviar la llei i anar en contra de la cohesió social assolida durant els últims 30 anys.

Pere Soler

Ens fa tornar a l'època franquisme o encara més enrere. No hi ha motiu ara per canviar una llei en aquest sentit. El que no pot ser és que es vagi contra la cohesió social d'un país només per 12 famílies.


El copresident d'ICV Xavier Boix creu que la reforma de la nova llei és només per una qüestió ideològica i que no solucionarà els problemes educatius actuals. Per Boix, l'atac al català és un dels molts que està rebent el país.

Xavier Boix

És una llei profundament ideològica i no solucionarà el problema de fracàs escolar del país. L'atac a la llengua és un més a la llista dels atacs al país.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha demanat al ministre Wert i al PP que deixin en pau Catalunya. Bea, que ha estat molt crític, considera que els populars segueixen una política de genocidi cultural i que amb accions com aquestes l'únic que volen és exterminar la llengua catalana.

Ignasi Bea

Demano al senyor Wert i al PP que treguin les seves brutes mans dels Països Catalans i que ens deixin viure en pau. Fan una política de genocidi cultural encaminada a l'extermini de la llengua.


Després, el consistori ha informat que els portaveus de les quatre formacions presentaran dilluns en roda de premsa la moció conjunta que defensaran al ple a favor del model d'immersió lingüístic en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.