Lluís Recoder veu amb bons ulls la proposta de la Generalitat d'accelerar el desplegament dels Mossos


  • Comparteix:

Es preveu que els Mossos arribin a sant Cugat a finals del 2006.

Es preveu que els Mossos arribin a sant Cugat a finals del 2006.

L'alcalde ha rebut amb els braços oberts una de les primeres declaracions d'intencions dels govern tripartit d'esquerres com és accelerar el desplegament dels Mossos d'Esquadra. Recoder espera que aquesta mesura pugui passar ara de les paraules als fets i Sant Cugat pugui tenir Mossos patrullant abans del 2007. Segons l'alcalde fa temps que la ciutat pateix un dèficit d'agents de seguretat fruit dels incompliments del ministeri de l'Interior.

L'alcalde espera que la proposta feta pública pel Govern de la Generalitat d'accelerar el desplegament dels Mossos pugui ser una realitat 'ben aviat' i no es quedi només en bons propòsits.

Lluís Recoder

Nosaltres estem a la cua del desplegament, seria magnífic que es materialitzés.


Aquesta mesura es faria mitjançant la modificació de la Llei de Policia de Catalunya per facilitar l'accés al cos dels Mossos d'efectius de la Guàrdia Civil, els Cos Nacional de Policia i policies locals.

Amb la modificació proposta, es crearia una via específica per a la incorporació de membres d'altres cossos policials que, actualment, s'han de sotmetre a totes les proves previstes en la convocatòria oberta anual.

Aquest sistema no fixarà quotes, tal com s'establien en un 15% per a l'accés de guàrdies civils de trànsit als Mossos d'Esquadra quan aquests van assumir les competències plenes en aquesta matèria. Actualment la presència d'agents d'altres policies als Mossos es xifra en un 10%.

Aquesta mesura, defensada pel PSC la legislatura passada havia estat rebutjada de ple per ERC, que fins i tot va apuntar les seves preferències perquè el desplegament dels Mossos es fes de manera més lenta per garantir la genuïnitat del cos policial.

Al marge d'aquesta modificació legal, que serà enviada al Parlament per a la seva tramitació i aprovació, el Consell Executiu també ha aprovat la convocatòria de l'oferta pública de 1.328 places per a aspirants a mosso per al 2004 i una possible ampliació d'un 10%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.