Recoder tanca l'etapa a primera línia política amb l'adéu al Parlament


Temes relacionats

Lluís Recoder deixa l'escó al Parlament i se'n va a la consultoria KPMG ( 7/mar/13)


  • Comparteix:

L'escó que deixa Lluís Recoder l'ocuparà la santcugatenca Àngels Ponsa

L'escó que deixa Lluís Recoder l'ocuparà la santcugatenca Àngels Ponsa

La mesa del Parlament ha acceptat, aquest dimarts al matí, la renúncia a l'escó del diputat de CiU, l'exalcalde Lluís Recoder. L'exconseller de Territori i Sostenibilitat del primer govern d'Artur Mas va renunciar a l'escó dijous passat després de ser diputat durant quatre legislatures. El substituirà la número 29 de la llista, la santcugatenca Àngels Ponsa, que ja va ser diputada la legislatura passada.

Dos mesos després de deixar la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder ha renunciat a la seva acta de diputat per motius personals. En total han estat nou anys de tasca parlamentària, dos al govern d'Artur Mas, i set anys, entre 1999 i 2006. Recoder tanca així una trajectòria política en la qual el màxim assolit ha estat la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Aquesta desena legislatura, Recoder ha estat el president de la comissió de la comissió de control de l'actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i portaveu del grup de CiU a la comissió de cultura i llengua. A més, formava part de les comissions de justícia i drets humans, ensenyament i universitats, i acció exterior, Unió Europea i cooperació

Un dels seus últims actes com a polític ha estat una trobada amb els alumnes de l'Angeleta Ferrer a qui va confirmar que la seva relació amb política a partir d'ara serà només la militància a CDC, a on es va afiliar al 1976. Fundador de la JNC, Recoder va ocupar 13 anys un escó al Congrés espanyol. Com alcalde va guanyar les tres eleccions a les quals es va presentar, les darreres amb majoria absoluta quan va esdevenir el càrrec institucional més important de CiU.

La vacant que deixa l'exconseller serà coberta per la santcugatenca Àngels Ponsa, que va ocupar el lloc número 29 en la llista de CiU per Barcelona. Amb l'adéu a Recoder s'inicia el tràmit perquè Ponsa sigui nomenada de nou diputada, un cop la Junta Electoral de Madrid hi doni el vistiplau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.