Sant Cugat es posiciona en contra dels circs amb animals


Temes relacionats

Sant Cugat, ciutat amiga del circ (24/abr/08)


  • Comparteix:

El Circ Raluy visita cada any la ciutat

El Circ Raluy visita cada any la ciutat

Sant Cugat es converteix a partir d'aquest dimarts en ciutat lliure de circs amb animals. La iniciativa, que neix fruit d'una moció institucional del ple d'aquest dimarts, referma el compromís de la localitat amb els principis ètics, socials i ambientals, a més de garantir el respecte als animals, ja siguin domèstics o salvatges.

La moció neix a partir d'una iniciativa a la qual ja s'han adherit diversos ajuntaments: la de prohibir l'actuació d'espectacles amb animals. Amb aquest text, el ple reivindica el dret dels animals a ser respectats, independentment de l'espècie que siguin, i alerta del maltractament, físic i psicològic que pateixen aquells que formen part d'espectacles. Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, aquesta mesura confirma la conscienciació de la ciutat envers aquest tipus de problemàtiques.

Joan Puigdomènech

La ciutat manifesta el seu compromís amb els principis ètics, socials i ambientals.


La iniciativa es complementa amb una moció molt semblant que va aprovar la junta de veïns de Valldoreix fa pocs mesos. A més, el ple ja va aprovar, a l'abril de 2008, una moció que declarava la ciutat amiga del circ. En aquell cas, però, no es feia cap esment a la qüestió de les mascotes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.