El PSC veu desorientat l'equip de govern i suspèn la seva actuació a mig mandat


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor i Pere Soler, d'esquerra a dreta

Ferran Villaseñor i Pere Soler, d'esquerra a dreta

El PSC qualifica d''erràtica' l'acció de l'equip de govern durant el segon any de mandat i hi troba una 'clara manca de perspectiva'. Aquesta és la valoració que fan els socialistes del segon any de govern de CiU, que acusen de prioritzar el partit davant la ciutat i de suplir el consens amb 'el corró' de la majoria absoluta. La formació només aprova l'actuació de cinc membres dels 15 que formen l'equip de govern.

El PSC ha fet balanç del darrer any de mandat de CiU a la ciutat al qual atorga un 3'7 de valoració sobre deu. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, considera que l'equip de govern ha tingut problemes interns i de comunicació que han acompanyat d'una actitud poc dialogant a l'hora d'aplica la seva majoria.

Ferran Villaseñor

Ha estat un any amb problemes de comunicació, de manca de planificació estratègica. Hem trobat una actitd erràtica que s'ha acompanyat del corró de la majoria absoluta.


La formació també ha valorat l'acció dels responsables de les diferents àrees on només cinc superen l'aprovat. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, rep la màxima qualificació amb un 6'4 i en destaquen la seva activitat al capdavant de la regidoria com al consell de barri de la Floresta. El responsable de Cultura, Xavier Escura, ocupa la segona millor qualificació amb un 6'3 i es valora el canvi del model de Festa Major.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, rep un 6'1 i es posa en valor les millores en la neteja viària i la tasca de la brigada municipal. El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero, rep un 5'3 i es posa en valor la remodelació del mercat Pere San i de la zona de la benzinera de Rius i Taulet. El responsable de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i habitatge, Raül Grangé, treu un aprovat amb un 5 gràcies, segons els socialistes, a la seva tasca i al seu caràcter dialogant.

La resta de regidors i tinents d'alcalde no superen el cinc en la avaluació dels socialistes. Tampoc aprova l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha rebut una valoració de 4'5 a la seva tasca. Els dubtes a la seva feina vénen, segons el PSC, de la confusió entre cerca de consens a adhesió a l'equip de govern.

La resta de regidors tampoc no supera el tall socialista. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, és el millor valorat dins aquest d'aquest grup amb un 4'8 aconseguit per la cerca de consens però per l'opacitat, segons el PSC, en qüestions com Can Busquets i Can Monmany. Al responsable d'Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, amb un 4'6, se li critica la despesa, diuen, injustificada de la direcció de la Fundació Sant Cugat Actiu. El tinent d'alcalde de Tecnologia, Seguretat i Mobilitat, Jordi Puigneró, Puigneró rep un 4'5 i se'n destaca el consens assolit al voltant del pla de Mobilitat però es critica la seva tasca a recursos humans del consistori. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, obté un 4'2 i es critica la disminució de la promoció de la participació que, segons el PSC, han viscut els diferent òrgans participatius.

Per sota del quatre trobem el regidor d'Esports, Xavier Tizón, amb un 3'9, de qui es recorda la manca d'inversions, la poca interactivitat amb les entitats i el sobredimensionament de l'àrea. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, rep un 3'8 i se li recrimina la manca de consens en la redacció del Pla d'Igualtat i la manca de planificació en l'àrea.

La mateixa nota rep la regidora d'Educació i Família, Esther Salat, a qui s'acusa de prioritzar l'ensenyament privat i opacitat en l'arribada d'Esart. La regidora de Comunicació i Atenció Ciutadana, Joana Barbany, rep una qualificació de 3'5 i es critica la manca d'imparcialitat informativa del gabinet de premsa municipal. La regidora sense cartera Sílvia Cazorla no rep cap qualificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.