Partits i entitats renoven el compromís nacional amb l'ofrena a Rafael Casanova


  • Comparteix:

Una jornada important per defensar les llibertats nacionals i decidir el futur del país ha estat el clam unànime de les entitats i partits que, tret del PP, han participat a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre. La pluja i la participació a la Via Catalana ha fet minvar l'assistència a aquest acte, que ha comptat amb el cant d''Els Segadors' de la Lira i un pilar de quatre dels Gausacs.

CiU ha demanat implicació a la ciutadania per impulsar el procés per l'estat propi. El copresident de CiU, Joan Maria Terribas, ha explicat que ara es demostrarà que l'assoliment d'un estat propi és un camí possible.

Joan Maria Terribas

Jo entenc que el país s'hi juga moltíssim i hem de demostrar que això no és un 'souflé' d'estiu com deien alguns. És la voluntat d'un poble.


El PSC ha defensat el dret de decidir dels catalans amb un acord amb el govern espanyol i a gaudir de la Diada com es vulgui, tal com ha exposat el seu portaveu, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

És un moment on s'expressa el sentiment nacional de Catalunya i d'autogovern. Que cadascú ho expressi com vulgui.


La coordinadora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha fet defensa del dret a decidir tot i que ha recordat que més important que la independència és la democràcia.

Roser Casamitjana

En aquests moments, la Diada significa reivindicar el dret a decidir i també els drets. No hem de guanyar la independència, sinó la democràcia.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha fet una crida a lluitar per la independència però, al mateix temps, demana la creació d'un nou estat a partir de plantejaments socials i econòmics diferents als actuals.

guim pros

El país veurà que el conflicte polític que tenim arribarà internacionalment arreu i comença un compte enrere que més aviat que tard dirà prou.


El PP ha estat l'únic partit amb presència al ple que no ha assistit a cap dels actes institucionals de la Diada. Els populars asseguren que la programació ha quedat segrestada pel 'separatisme'. Tot i això els integrants del PP han estat actius a la xarxa: un dels seus regidors, Álvaro Benejam, ha dit a Twitter que cal plantejar 'la il·legalització d'aquells partits que promoguin incompliments de les lleis que no els agraden'.

Les entitats també s'han afegit a l'ofrena floral. El president de Castellers, Santi Casanova, i la presidenta de la UESC, Mònica Mateu, han subratllat la important contribució de la Diada en el futur del país.

Castellers i UESC

Una Diada com aquesta és molt important i no ens ho podem perdre / La UESC espera que hi hagi molta participació, és un dia històric.


Altres partits i col·lectius han participat a l'acte com ERC, Arran, uaSC, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Club Muntanyenc i Sant Cugat Esport. Castellers ha protagonitzat un pilar de quatre i La Lira ha interpretat 'Els Segadors'.

L'anècdota de la jornada ha estat marcada pel boicot que Arran ha fet a l'ofrena floral de la JNC, xiulant i desplegant la pancarta 'CiU, enemic del jovent català'.

Acabada l'ofrena, els actes s'han traslladat a la plaça de Barcelona, on s'han tancat amb el discurs de l'alcaldessa i una actuació musical. La programació d'enguany s'ha avançat per fer-la compatible amb la Via Catalana, tal com va aprovar el ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.