La CUP critica l'augment 'abusiu' del transport públic a peu d'estació


  • Comparteix:

El regidor de la CUP Ignasi Bea repartint la informació als usuaris dels FGC aquest dijous al matí

El regidor de la CUP Ignasi Bea repartint la informació als usuaris dels FGC aquest dijous al matí

La CUP ha iniciat aquest dijous una campanya informativa sobre l'augment del preu del transport públic, que consideren 'abusiu'. La formació ha repartit díptics entre els usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de l'estació de Sant Cugat on s'explica, entre d'altres coses, que en els darrers cinc anys les tarifes han augmentat gairebé un 50%.

El regidor de la CUP Ignasi Bea considera que el transport públic s'està convertint cada cop més en un 'luxe' i mostra d'això és que qualsevol trajecte entre les parades de tren de FGC que hi ha a Sant Cugat costa 2,15 euros. Bea creu que un servei públic com aquest s'hauria de finançar només amb impostos que els ciutadans ja paguen i és per això que la seva formació es mostra contrària a un 'refinançament'.

Ignasi Bea

El transport públic ha augmentat gairebé un 50% des del 2008. No només és abusiu sinó incomprensible. Cada cop es més un luxe.


Tot i que la CUP no combrega amb el principi de 'repagament' sí que creu necessari que, si la fórmula ara per ara és aquesta, Sant Cugat entri a formar part de la zona 1. D'aquesta manera aposten perquè els santcugatencs que viatgin entre la nostra ciutat i Barcelona, així com els que van fins a Terrassa, paguin només la primera zona tarifària i no la segona com passa ara. A més, demanen una congelació de preus i que es tornin a posar les tarifes de l'any 2008.

La campanya s'ha iniciat aquest dijous de manera informativa repartint fins a 1.000 díptics entre els santcugatencs. La formació, però, no tanca la porta a iniciar altres accions més reivindicatives. En aquest sentit, Ignasi Bea ha explicat que no descarten fer una acció d''obrir barreres' a les estacions de la ciutat com ja han fet a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.