Sant Cugat surt en defensa del Meteocat davant la recentralització del PP


  • Comparteix:

Logotip del Meteocat

Logotip del Meteocat

Tots els partits del ple, excepte el PP, s'oposen a la desaparició del servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en risc pel procés de recentralització del govern espanyol. Les formacions que hi han donat suport destaquen la importància de disposar d'una xarxa informativa de proximitat pel que fa a les dades meteorològiques.

La moció, a proposta del PSC, lamenta que el govern espanyol pretengui liquidar la tradició meteorològica a Catalunya des de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques i assumir així les plenes competències en matèria de meteorologia.

El regidor del PSC Pere Soler ha destacat que no és tracta d'una qüestió 'sentimental', sinó d'eficiència.

Pere Soler

Això afectarà l'eficàcia. No és un tema sentimental, sinó que afecta l'eficàcia i el seu prestigi.


Com a alternativa, el text aprovat proposa enfortir els convenis de col·laboració amb l'Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet) per evitar duplicitats en el territori català i oferir a l'Estat l'estructura de Meteocat com a servei de meteorologia del territori. Fins i tot, la moció recull la possibilitat d'incorporar materials tècnics i humans de l'Aemet a Catalunya amb els corresponents traspassos de partides pressupostàries.

Tot i reconèixer la feina del Meteocat, el PP ha votat en contra. La regidora del PP Dolors Domènech ha defensat que es tracta d'un projecte de llei que encara no s'ha aprovat, però que en tot cas busca l'estalvi econòmic i no pas desmantellar un servei.

Dolors Domènech

Això és un projecte de llei. En cap moment es parla de desmantellar allò que hi ha a Catalunya. Què es farà amb el satèl·lit?


De la seva banda, els partits que han donat suport a la moció - CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP-han destacat el prestigi internacional d'aquest servei català de llarga trajectòria i la invasió de competència que suposa la seva desaparició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.