CDC i UDC, 'satisfetes' amb l'oferiment de Conesa per ser de nou candidata


Temes relacionats

Conesa formalitza la seva intenció de concórrer de nou a l'alcaldia per CiU (30/abr/14)


  • Comparteix:

La federació nacionalista afrontarà el procés d'elecció de cap de llista

La federació nacionalista afrontarà el procés d'elecció de cap de llista

Els copresidents de CiU s'han mostrat satisfets per la proposta de l'alcaldessa d'optar a la reelecció com a candidata de la federació per als comicis locals. El president de CDC, Joan Maria Terribas, ha qualificat l'oferiment de Mercè Conesa com 'un valor en positiu' per al partit i la presidenta d'UDC, Cristina Paraira, ha expressat el seu suport amb 'tot el respecte' a les altres propostes que es presentin. CDC ha obert aquest dimarts el període per presentar propostes a cap de llista.

Divendres passat Mercè Conesa signava com a militant de CDC una carta on formalitzava el seu interès per repetir com a candidata de CiU a les properes municipals. La carta, adreçada als copresidents de la federació, apuntava, entre d'altres coses, la necessitat de donar diligència al procés d'elecció del cap de llista.

Dit i fet. Aquest mateix dimarts, coincidint amb la seva assemblea ordinària, CDC ha obert el període perquè es puguin presentar propostes durant les dues properes setmanes per ser cap de llista. L'executiva del partit votarà de forma interna les propostes i anunciarà el seu candidat en la propera assemblea de la formació, el 27 de maig.

El president de CDC, Joan Maria Terribas, ha expressat la seva satisfacció pel moviment de Conesa i ha interpretat aquest gest com 'un valor en positiu' per al partit.

Joan Maria Terribas

És evident que des del punt de vista de partit i democràcia interna el procés està obert. Però per a nosaltres és un valor en positiu que l'alcaldessa ja hagi fet el pas.


El procés d'elecció d'alcaldable de CiU no acaba aquí. Després que CDC anunciï el seu candidat serà el torn d'UDC que ratificarà en assemblea el candidat proposat pel seu soci de partit. El procés culminarà amb una assemblea conjunta de la federació que proclamarà de forma definitiva el candidat de CiU a l'alcaldia, segons ha explicat la presidenta d'UDC, Cristina Paraira.

La democristiana s'ha felicitat per la decisió de l'alcaldessa i ha expressat el seu suport, tot respectant la resta de propostes que es puguin presentar.

Cristina Paraira

Estem contents i junts hem treballat molt bé. Amb el màxim respecte per a qui es pugui presentar, estem contents que tingui il·lusió de nou per encapçalar aquest projecte.


Paraira ha deixat clar que la secció local d'UDC no intervé en l'elecció del candidat, que serà una proposta de CDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.