L'AJSC retira plaques franquistes d'edificis de protecció oficial que incomplien una moció aprovada


  • Comparteix:

L'Assemblea de Joves ha retirat les plaques franquistes que quedaven a la nostra ciutat i que l'Ajuntament hauria d'haver eliminat, segons una moció aprovada per unanimitat el juliol de 2005. En total, el col·lectiu ha despenjat vuit plaques d'edificis de protecció oficial construïts durant el franquisme.

Els santcugatencs ja no veuran a les parets de la nostra ciutat símbols franquistes. L'Assemblea de Joves ha retirat vuit plaques i n'ha pintat una novena, que no han pogut despenjar. Les plaques estaven col·locades als pisos de protecció oficial construïts durant l'etapa franquista.

El juliol de 2005, el consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d'ICV-EA, per la qual l'Ajuntament havia d'impulsar la retirada de tots els símbols franquistes de la nostra ciutat, que havia de portar a terme el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

El membre de l'Assemblea de Joves, Marçal Pla, explica la decisió de retirar les plaques.

Marçal Pla

No ens correspondria a nosaltres, sinó a l'Ajuntament. Davant la no-acció hem decidit tirar pel dret i retirar-ho.


L'Assemblea de Joves ha fet aquest dijous l'acte de lliurament simbòlic de les plaques a l'Ajuntament, on han lleguit un manifest.

D'altra banda, l'Assemblea de Joves ha posat en marxa una nova pàgina web, que es pot consultar a l'adreça www.ajsantcugat.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.