La immersió lingüística, la Constitució i la central d'Ascó, mocions de la CUP


Temes relacionats

La pancarta a favor de la immersió, a la muralla del Monestir (14/set/11)

Les forces independentistes sense representació s'uneixen per rebutjar la reforma constitucional (13/set/11)

Òmnium Cultural acusa al PP d'atacar el català sempre que pot (13/set/11)

Prop de 400 persones es concentren en defensa de la immersió davant l'ajuntament (13/set/11)


  • Comparteix:

La CUP presenta tres mocions al ple de dilluns vinent

La CUP presenta tres mocions al ple de dilluns vinent

La CUP presentarà al ple municipal de dilluns vinent tres mocions, en les quals demanarà que no es renovi la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó, que s'aposti pel model actual d'immersió lingüística i que Sant Cugat es declari 'moralment exclosa' de la Constitució espanyola. La formació independentista preveu que la proposta en defensa de l'actual sistema educatiu en català prosperarà ja que també tindrà el suport de CiU, del PSC i d'ICV-EUiA. Tots els grups municipal menys el PP presenten la moció de Somescola.cat a favor de l'educació en català.

La formació independentista s'ha mostrat a favor de la moció de Somescola.cat a favor de l'actual model d'immersió lingüística. El membre de la CUP Aniol Pros ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que és important defensar aquest model, ja que si es compleix la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que estableix que el castellà també ha de ser llengua vehicular a l'ensenyament, es crearà un trencament social entre els castellanoparlants i els catalanoparlants. Pros ha afegit que aquesta moció també la presentaran CiU, el PSC i ICV-EUiA.

En paral·lel, la CUP també presentarà una moció en contra de la recent reforma de la Constitució, impulsada pel PP i PSOE. L'organització independentista vol que Sant Cugat es declari moralment exclosa de la Constitució espanyola. Altres formacions polítiques sense representació al ple municipal, ERC, Solidaritat Catalana (SI), Reagrupament, un altre Sant Cugat (uaSC) i Democràcia Catalana, han demanat a la CUP que presenti un proposta de rebuig a la Carta Magna. Pros ha explicat que la moció que porta la seva formació recull també l'esperit d'aquests grups independentistes.

Aniol Pros

El PP i el PSOE han decidit reformar una constitució que ens havien dit que era intocable.



D'altra banda, la CUP es suma a la iniciativa d'altres municipis de presentar una moció per lluitar pel tancament definitiu de la central nuclear d'Ascó. L'1 d'octubre, l'Estat espanyol ha de decidir si renova o no la llicència de funcionament d'Ascó. Segons la formació, és convenient que aquesta no aconsegueixi de nou el permís per operar i que deixi de funcionar progressivament. La CUP aposta perquè Catalunya abandoni les centrals nuclears i se centri en altres tipus d'energies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.