La uaSC exigeix al consistori que reactivi el projecte de l'hospital de referència


Temes relacionats

El ple insta el govern a estudiar la concertació de serveis sanitaris amb el Capio HGC (16/abr/12)

La Generalitat condiciona l'Hospital Vicente Ferrer a la millora econòmica (23/mar/12)

El PSC critica que Conesa no aposti per l'Hospital Vicente Ferrer (26/gen/12)

L'Hospital Vicente Ferrer queda ajornat 'sine die' (26/gen/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de Ramon Obach i  Xavier Barbany (dreta)

Moment de la roda de premsa de Ramon Obach i Xavier Barbany (dreta)

La uaSC ha exigit a l'equip de govern que torni a pressionar la Generalitat per recuperar el projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. La formació ha afirmat que mentrestant es poden aplicar solucions temporals com millorar el servei d'urgències del Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Cugat i fer un conveni de col·laboració amb l'Hospital Vall d'Hebron. La demanda de la uaSC arriba gairebé un any després que el govern ajornés 'sine die' l'equipament. A l'abril, el consistori va demanar concertar serveis amb el Capio Hospital General (HGC) de Catalunya fins a la consecució d'aquest nou centre hospitalari.

El responsable de sanitat de la uaSC, Xavier Barbany, ha afirmat que Sant Cugat és la població de més de 50.000 habitants que té el seu hospital de referència més lluny, en aquest cas, l'Hospital de Terrassa. És per això que el partit, sense presència al ple, demana al consistori i a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que torni a posar sobre la taula la reactivació del projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, que ha de construir-se a Rubí.

Xavier Barbany

Exigim a l'Ajuntament de Sant Cugat que recuperi la lluita sobre la construcció d'aquest hospital que creiem que és imprescindible.


Mentrestant, la uaSC ha proposat solucions temporals com ara millorar el servei del CAP Sant Cugat per tal que es puguin fer analítiques ràpides així com dotar-lo amb una sala d'operacions. D'altra banda, la formació demana establir un conveni amb l'Hospital Vall d'Hebron ja que està més a prop que l'actual centre hospitalari de la ciutat, l'Hospital de Terrassa.

El ple municipal de l'abril passat va aprovar una moció perquè la Generalitat estudiés la concertació de serveis sanitaris amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) així com una especialitat de cardiologia i una unitat de diagnòstic ràpid als centres d'atenció primària del municipi. Aquesta moció va arribar després que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ajornés sense data l'execució de l'Hospital Vicente Ferrer que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.



  • Comparteix:

COMENTARIS

http://uasc.cat/press/uasc-demana-un-compromis-dexecucio-del-futur-hospital-vicente-ferrer/

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 11/des/12


Utilizar CAPIO es potenciar el negocio de la medicina privada. Ademas és un hospital que no ha modernizado alguno de sus equipos tecnologicos. Estoy de acuerdo que la mejor solución es la construcción del nuevo hospital. Si hay pocos recursos economicos la solución pasa por marcar prioridades y este equipamiento es prioritario para 200.000 personas.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 11/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.