ERC diu no a la Constitució Europea per avançar cap a una Europa més democràtica i social


  • Comparteix:

ERC defensa el no a la Constitució Europea però des d'una vessant clarament europeista i amb la voluntat d'avançar així cap a una altra constitució més social, més democràtica i que reconegui la pluralitat nacional, lingüística i cultural d'aquest continent. Així ho ha assegurat a aquesta emissora la secretària de Política Internacional i diputada d'ERC, Pilar Dellunde.

Des d'ERC volen deixar molt clar que el seu és un no a aquesta constitució, i no pas un no a Europa ni a una altra Constitució Europea.

I és que per als republicans, l'actual tractat presenta mancances socials i democràtiques que cal superar, i tampoc no comparteixen el que consideren una aposta pel militarisme ni la manca de reconeixement de les diferents nacions i cultures d'Europa. En declaracions a aquesta emissora, la secretària de Política Internacional i diputada d'ERC, Pilar Dellunde, ha assegurat que cal avançar cap als objectius d'una major democràcia, pau, benestar i diversitat.

Pilar Dellunde

És un no europeïsta, un no constructiu, perquè el que volem precisament és que aquest procés de construcció europea no es deturi.


En el mateix sentit s'ha expressat Adrià Rodés, membre de l'executiva local d'ERC, que ha demanat més ambició per Europa.

Adrià Rodés

Ens trobem davant una Constitució Europea poc democràtica, poc social, poc respectuosa amb la diversitat nacional europea, i demanem més ambició per Europa.


Rodés i Dellunde han fet aquestes declaracions en el marc del programa especial d'Entrevistes que Ràdio Sant Cugat ofereix aquests dies per parlar de la Constitució Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.