Guardans assegura que la Constitució Europea no millora la situació de Catalunya a Europa però que tampoc l'empitjora


  • Comparteix:

Guardans ha fet aquestes declaracions durant l'espai d'entrevistes sobre la Constitució Europea que ha fet RSC

Guardans ha fet aquestes declaracions durant l'espai d'entrevistes sobre la Constitució Europea que ha fet RSC

La Constitució Europea permetrà avançar cap a una Europa amb un projecte polític comú i que consolidi valors com la pau, el respecte als drets humans i el desenvolupament dels pobles. Així ho ha assegurat l'eurodiputat de la federació nacionalista, Ignasi Guardans, que ha afegit que tot i que aquest tractat no millora la situació de Catalunya, hi ha prou instruments per seguir lluitant a favor del reconeixement de Catalunya i del català.

Tot i reconèixer que hi ha mancances, des de CiU es defensa el si a la Constitució Europea, assegurant que permet avançar cap a la consolidació d'una Europa política més enllà de la comunitat econòmica i monetària.

Així ho ha assegurat Jordi Joly, membre de CiU de Sant Cugat, que ha afegit que aquest és un projecte que ha de permetre avançar cap a una nova Europa més justa, més social i que promogui la pau.

Jordi Joly

Aquest procés de construcció és una reacció per fer una Europa social, justa i en pau. Superada la fase de mercat i economia, ara comença el gran inici d'un gran projecte polític.


De la seva banda, i pel que fa al debat generat dins de CDC sobre el reconeixement de Catalunya i del català dins aquesta Constitució, l'eurodiputat de la federació nacionalista, Ignasi Guardans, assegura que el tractat no suposa cap pas enrera, i que tot i que tampoc no és un pas endavant, encara hi ha instruments per seguir lluitant.

Ignasi Guardans

Enlloc d'aquesta constitució Catalunya va enrera o queda fora. És cert que no millora la situació de Catalunya, però tampoc l'empitjora, tenim encara instruments per seguir lluitant.


Ignasi Guardans i Jordi Joly en el marc del programa especial d'entrevistes que ha ofert aquests dies Ràdio Sant Cugat per parlar sobre el referèndum de la Constitució Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.