La Generalitat activa l'alerta del Inuncat per l'augment de probabilitat de tempestes


Temes relacionats

Protecció Civil activa la prealerta de l'Inuncat per pluges intenses ( 1/ago/14)


  • Comparteix:

Protecció Civil alerta de tempestes

Protecció Civil alerta de tempestes

Protecció Civil ha posat en marxa l'alerta del pla Inuncat per la previsió de fortes tempestes a partir d'aquest dissabte a la tarda, en especial a les comarques del Vallès Occidental i Oriental, Bages, i Osona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions aniran acompanyades de fortes tempestes i en alguns casos calamarsa i forts cops de vent.

L'episodi meteorològic ha començat ja aquest divendres i ha afectat especialment les comarques de Ponent i el Pirineu Occidental. La predicció és que el mal temps s'estengui a partir d'aquesta tarda a la resta de Catalunya i en especial en algunes comarques concretes, com la del Vallès Occidental.

Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil recomana revisar que els embornals i desaigües estiguin nets de fulles o altres materials que puguin impedir un desguàs adequat. També cal revisar la bateria del telèfon mòbil per comprovar que està ben carregada en cas de necessitar ajuda i evitar les zones properes a rius i rieres. En cas de conduir, el cos demana extremar les precaucions, augmentant la distància de seguretat entre vehicles i moderant la velocitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la situació es calmarà a partir d'aquest dissabte al vespre i que les tempestes només afectaran a partir d'aleshores les zones de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.