Fil vermell com a denúncia per la tragèdia del Rana Plaza a Bangladesh

Casa Aymat ha acollit un brodat solidari de la mà de Daniela Duarte amb motiu de l'11è aniversari de la mort de 1.135 persones en una fàbrica tèxtil


  • Comparteix:

Brodat col·lectiu a Casa Aymat en memòria de les víctimes de Rana Plaza / Foto: Cugat Mèdia

Brodat col·lectiu a Casa Aymat en memòria de les víctimes de Rana Plaza / Foto: Cugat Mèdia

Morjina, Mohammad o Shefali són només alguns dels noms que han cosit aquest dimecres amb fil vermell les participants en el brodat col·lectiu liderat per l'artista Daniela Duarte. En un acte organitzat per la Casa Aymat, han volgut reivindicar així l'11è aniversari de la tragèdia del Rana Plaza, una fàbrica de teixits situada a Bangladesh que el 2013 es va esfondrar provocant oficialment la mort de 1.135 persones. Inspirant-se en el memorial del World Trade Center, l'artista ho ha volgut traslladar a l'àmbit tèxtil construint una obra a partir de les peces de segona mà en les quals les assistents han cosit els noms d'algunes de les víctimes.

En aquest sentit, Duarte, ha posat de manifest que la recerca per trobar les identitats d'aquestes persones no ha estat fàcil perquè no hi ha cap registre, tot i això, n'ha arribat a recopilar 306. Espera, així, poder "conscienciar una mica més sobre el que va passar i aconseguir que la gent s'hi involucri".

Daniela Duarte (de gris a la dreta) i les altres assistents al bordat col·lectiu a la Casa Aymat

Daniela Duarte (de gris a la dreta) i les altres assistents al bordat col·lectiu a la Casa Aymat / Foto: Cugat Mèdia

Arran d'aquests fets de 2013, va sorgir el moviment Fashion Revolution Week amb l'objectiu de conscienciar les grans marques de moda i incitar-les a investigar d'on provenen els teixits que compren. El brodat s'ha desenvolupat enmig d'una conversa distesa en la qual no han faltat les crítiques a la marca asiàtica Shein pel canvi de paradigma que ha suposat la seva incorporació en l'àmbit de la moda.




Daniela Duarte

Compartir una mica més de la consciència sobre el fet i que la gent s'involucri sobre el fet i que la gent es senti més responsable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.