Sant Cugat canvia el desmai de la Rambla de Celler per un de nou


  • Comparteix:

Moment de l'enretirada de l'antic desmai

Moment de l'enretirada de l'antic desmai

El desmai que hi havia a la Rambla del Celler des de feia 30 anys s'ha substituït aquesta setmana per un de nou. L'Ajuntament ha pres aquesta decisió per qüestions de seguretat ja que l'arbre estava malalt i podien caure parts al carrer. El nou arbre i l'operació d'eliminació i col·locació ha tingut un pressupost total de 4.424 euros.

Feia 30 anys que el desmai estava situat a la Rambla del Celler, davant el pavelló, envoltat d'una jardinera on es pot asseure, punt clau de trobada a la ciutat. L'arbre, que tenia 67 anys de vida, va arribar a la ciutat quan en tenia 37 procedent d'un viver, on havia estat plantat després de créixer en una casa particular.

Feia temps que estava malalt i l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament li ha practicat diversos tractaments. Amb tot, l'arbre es trobava actualment en molt mal estat, a punt de morir, i podia causar problemes de seguretat.

El nou desmai, procedent d'un viver del Maresme, té 18 anys i arriba a la ciutat ja en millor estat de salut del que va arribar l'anterior fa 30 anys. Aquest dimecres han acabat de col·locar-lo, tot i que la capçada continuarà uns dies lligada.

La llenya de l'arbre vell s'ha portat a la planta de compostatge.

El desmai
El desmai és un arbre caducifoli del gènere Salix originari de les parts àrides del nord de la Xina però cultivat des de fa segles a tota l'Àsia i altres parts del món entre ells a Barcelona o a l'Estany de Banyoles. Arriba a fer de 20 a 25 metres d'alt. Creix de pressa però és de curta vida. Les fulles estan disposades en espiral, són estretes, serrades i de color verd clar. El desmai és una planta molt utilitzada en jardineria en particular la varietat Salix babylonica 'Pendula'. S'acostuma a plantar com arbre aïllat al costat de superfícies d'aigua. Al seu lloc d'origen la seva fusta serveix de combustible i altres usos.

A la zona del Mediterrani és molt comú, sobretot a Itàlia, d'on provenen la majoria que es planten al nostre país.

Sant Cugat va situar el primer desmai a la Rambla del Celler perquè per sota passa l'antiga riera i és, per tant, una zona molt humida, idònia per aquesta espècie.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.