L'Ajuntament ofereix controls de qualitat d'aigua a edificis d'abans del 1980


  • Comparteix:

El control serà per a habitatges anteriors al 1980 / Foto: ACN

El control serà per a habitatges anteriors al 1980 / Foto: ACN

L’Ajuntament ofereix controls preventius de qualitat de l'aigua gratuïts a les aixetes dels edificis construïts abans del 1980. La qualitat de l'aigua està garantida fins al punt d’entrada als edificis per Sorea, però, a partir de d’aquest punt, com marca la legislació, la xarxa de distribució interna és responsabilitat dels titulars dels edificis. Per assegurar que la xarxa de distribució interna dels edificis no contamina l’aigua, cosa que podria passar amb una instal·lació vella, l’Ajuntament farà anàlisis preventives a l’aixeta dels usuaris.

La qualitat de l'aigua de consum es pot veure alterada quan passa per la xarxa de distribució interior dels edificis. Això pot passar perquè els materials de la instal·lació alliberen substàncies nocives per a la salut o perquè el manteniment i/o la neteja dels dipòsits i de la mateixa xarxa són incorrectes.

L'Ajuntament duu a terme aquest programa de control en diversos edificis considerats de risc i ara ha obert el programa a tota la ciutadania, donant prioritat als titulars i arrendataris d’edificis construïts abans del 1980. Qualsevol ciutadà pot demanar aquestes anàlisis de control preventiu de la qualitat de l'aigua a través de la sol·licitud, que es pot trobar al web Santcugat.cat, i entrant-la al registre del consistori. Les anàlisis són gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.