CiU tomba la proposta del PSC per crear nous consells de barri


Temes relacionats

El PSC acusa l'equip de govern de limitar la participació als consells de barri (15/oct/14)

El PSC demana els comptes locals territorialitzats (25/jul/14)

El PSC reivindica un funcionament real dels consells de barri (26/mar/14)

El PSC critica que fa cinc mesos que els consells de barri del centre no es fan (25/oct/12)

El PSC, decebut amb els consells de barri (15/mai/12)


  • Comparteix:

Un moment de la darrera sessió del consell de barri de Mira-sol

Un moment de la darrera sessió del consell de barri de Mira-sol

El ple d'aquest dilluns ha rebutjat la proposta del PSC de planificar la creació dels consells de barri de Volpelleres i Can Mates, a més dels grups territorials específics de Can Borrull, Sol i Aire i Can Barata. La moció socialista ha rebut el suport del PP, ICV-EUiA i la CUP però els vots en contra de l'equip de govern, que reconeix que la necessitat de crear un estudi de seguiment d'aquests òrgans però no creu que calgui especificar quins territoris requereixen nous consells.

ESCOLTA-HO

La moció alerta que totes aquestes zones no se senten identificades al consell de barri en el qual es troben assignades, circumstància que dificulta un compromís de participació estable. En la mateixa línia, hi ha algunes entitats 'que no se senten convidades a participar' perquè troben que és un òrgan molt allunyat de la ciutadania i amb febleses per poder-hi incidir de manera real. El regidor Pere Soler creu que actualment la distribució territorial d'aquests consells és errònia.

Pere Soler

Entenem que la divisió que s'ha fet dels consells no correspon a allò que hauria de ser realment.


La CUP ha introduït diverses esmenes per reivindicar la necessitat que Sant Cugat gestioni els seus recursos des del punt de vista descentralitzat per garantir l'autonomia dels districtes. En aquest sentit, la proposta de la formació independentista reclamava garantir mecanismes d'elecció directa dels vocals dels consells de barri i promoure decisions vinculants per part d'aquest òrgan.

Malgrat això, ni la moció ni les esmenes han rebut el suport de l'equip de govern, que creu que en cas de tirar endavant uns consells amb decisions vinculants es crearien 'petites EMD', fet que dificultaria la gestió territorial. A més, el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, no creu convenient que calgui especificar els òrgans territorials nous que cal impulsar en el proper mandat.

Francesc Carol

Considerem que és necessari preparar una comissió de seguiment, però no especificar quins consells cal crear o canviar.


Les esmenes de la formació de l'esquerra independentista tampoc no han tingut el vistiplau del PP i el regidor no adscrit que, en una línia semblant a CiU, alerten que crear consells de barri amb poders de decisió vinculants pot generar duplicitats administratives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.