La celebració del Dia d'Europa busca convertir-se en una tradició a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Dia d'Europa s'ha celebrat al claustre del Monestir

El Dia d'Europa s'ha celebrat al claustre del Monestir

La celebració del Dia d'Europa a Sant Cugat vol convertir-se en una tradició a la ciutat. Després de vuit anys, aquesta cita es consolida i enguany ha aplegat un centenar de persones en una nodrida representació de la comunitat de la Unió Europea (UE) sense passaport espanyol resident a Sant Cugat, que és de 4.273 persones. Aquesta trobada commemora la declaració del 1950 del ministre d'Afers Exteriors francès del moment, Robert Schuman, sobre la necessitat de crear una comunitat d'àmbit europeu.

Ja fa vuit anys que Sant Cugat celebra el Dia d'Europa i com en anys anteriors l'acte ha comptat amb una benvinguda al Claustre del Monestir en català, castellà, francès, italià, anglès i alemany, a més de diversos parlaments. Enguany, s'ha sumat a la celebració el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, que ha recordat l'origen d'aquesta commemoració que va esdevenir l'embrió de l'actual Unió Europea (UE).

En aquest marc, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que la intenció és convertir aquesta cita en una tradició de la ciutat.

Mercè Conesa

Ens agradaria molt que aquest acte, que ja fa vuit anys que se celebra, es consolidés i esdevingués una tradició.


Conesa ha aprofitat la celebració per reivindicar la llengua catalana a la Unió Europea i reclamar el Corredor Mediterrani. De la seva banda, alguns dels veïns de Sant Cugat, vinguts d'Itàlia, França, Alemanya i Regne Unit, entre d'altres, que han participat al Dia d'Europa han coincidit a elogiar aquesta commemoració.

Ciutadans europeus

Em sembla una iniciativa espectacular, tot el que sigui unir i compartir, sempre. / Està molt bé, és fantàstic. / Està molt bé per conèixer gent.


La jornada també ha ofert diversos tallers familiars i ha tancat amb una actuació del Grup Mediterrània i el grup de Cambra de Fusió.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.