Sant Cugat dóna 225.000 euros a cooperació indirecta


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Beth Mejan, Susanna Pellicer i Albert Pujol

D'esquerra a dreta, Beth Mejan, Susanna Pellicer i Albert Pujol

Sant Cugat destina enguany més de 225.000 euros a la partida de cooperació indirecta internacional, 5.000 més que l'any passat, una quantitat que recau en una quinzena de projectes d'entitats solidàries. Així, l'Ajuntament continua destinant un 0'7% del pressupost anual a aquest efecte i manté així el 'compromís amb la cooperació, la pau i els drets humans', segons la tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer. Ho ha dit aquest dimarts en una trobada amb les entitats de cooperació de la ciutat, on ha estat acompanyada per la responsable de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, Beth Mejan, i del membre del Fons Català de Cooperació, Albert Pujol.

El pla director de Cooperació i Solidaritat Internacional de Sant Cugat preveu com a prioritats donar suport a projectes que promoguin un desenvolupament econòmic sostenible i que apostin pel capital humà i social. Seguint aquests criteris, l'Ajuntament ha destinat ajuts a 16 projectes; dels que els van sol·licitar, només tres propostes no els van obtenir.

La tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer, ha posat en valor l'esperit solidari de la ciutat i ha destacat la gent que desenvolupa projectes de cooperació.

Susanna Pellicer

Tenim una dita al nostre departament: la gent que fa coses de cooperació són gent bona, ja que volen transformar la societat i millorar la vida dels que estan a prop i lluny. Estem orgullosos de la feina que feu.


Els projectes finançats repercuteixen en països com Hondures, l'Equador, Bolívia, Madagascar, Guinea Bissau i l'Índia, entre d'altres. El membre del Fons Català de Cooperació, Albert Pujol, ha explicat que les entitats de cooperació cada vegada fan un treball més qualitatiu i que, per tant, poden treballar de manera més autònoma.

Albert Pujol

S'ha fet un treball de millora en la qualitat de la cooperació per part de les entitats.


Entitats que treballen a Sant Cugat també es beneficien de la concessió d'aquests ajuts. Petits Músics del Món, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, l'Observatori del Deute en la Globalització, Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i la UniPau reben subvencions municipals.

Consulta aquí els detalls dels projectes beneficiaris d'aquesta partida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.