La Transpirenaica Solidària marxa avui fins a Sant Cugat per lluitar contra l'exlusió social


  • Comparteix:

La ruta vol donar ales a la inclusió dels joves / Foto: Associació Transpirenaica Social Solidaria

La ruta vol donar ales a la inclusió dels joves / Foto: Associació Transpirenaica Social Solidaria

Prop de 50 persones, de les quals una vintena de joves, marxaran aquest matí des del barri barceloní de Mundet fins a l'Ajuntament de Sant Cugat, al voltant de les dotze del migdia. La iniciativa s'emmarca en la 4a marxa Transpirenaica Social Solidària (TSS), que durant els mesos de juliol i agost creua els Pirineus amb joves en situació d'exclusió social. La trobada d'aquest dissabte busca recaptar fons per l'organització de la cursa, però sobretot fer xarxa i implicar pobles d'arreu de Catalunya amb aquesta iniciativa solidària.

Caminar per trencar amb l'exclusió social i la pobresa que viuen molts adolescents a casa nostra. Aquesta és la intenció amb la qual alguns voluntaris i organitzadors de la marxa Transpirenaica Social Solidària creua Collserola aquest dissabte, com ja van fer l'any passat. Pel president i fundador de la marxa, Ignasi de Juan, arribar aquest dissabte a la ciutat no només és un entrenament pels joves, sinó que es tracta d'una oportunitat per fer lligams amb els santcugatencs.

Enguany la marxa tractarà el drama dels refugiats sirians que ha colpit Europa. Molts dels participants de la ruta són nascuts en altres països, alguns dels quals en condició de refugiats. Tot i que la marxa apel·la sobretot a joves en situacions de marginalitat, de Juan espera que altres nois i noies de la ciutat es vulguin sumar a la iniciativa. El president recalca que arribar fins al Cap de Creus és el menys important de la ruta.

Ignasi de Juan

És una marxa per a la inclusió social. Tots junts caminem per un repte de millora per poder fer un món millor.


La caminada d'aquest dissabte començarà a la parada de metro de Mundet fins arribar a l'Ajuntament de la ciutat a les dotze del migdia. En total recorreran 10 quilòmetres. Els participants passaran pel Pi d'en Xandri o l'ermita de Sant Medir en el seu recorregut.

Sant Cugat no és l'única ciutat que acull travesses de la TSS. A principis de mes es va fer una expedició a la ciutat de Pamplona, i properament hi haurà més marxes a Cubelles, Bilbao o Saragossa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.