Els productes solidaris ompliran diumenge la plaça Octavià amb la Festa del Comerç Just


  • Comparteix:

L'anterior iniciativa d'Intermon va ser el Dia de l'Esperança

L'anterior iniciativa d'Intermon va ser el Dia de l'Esperança

Les ong locals Intermón, Xarxa de Consum Solidari i Setem s'uneixen diumenge per celebrar la Festa del Comerç Just a la plaça Octavià. La iniciativa, que es fa a 37 municipis catalans, compta amb el suport del consistori, acomplint l'acord aprovat al ple de promoure l'ús de productes solidaris a Sant Cugat.

Després de l'èxit que va tenir el passat abril el Dia de l'Esperança, Intermón-Oxfam organitza una nova jornada solidària amb la col.laboració de Setem i la Xarxa de Consum Solidari, que s'encarrega de distribuir els productes de comerç just a les botigues de la ciutat.

La Festa de Comerç Just 2004 surt, per primera vegada, del seu emplaçament habitual a Barcelona per extendre la pràctica de la cooperació solidària a 37 ciutats grans de Catalunya. Una d'elles és a Sant Cugat que, durant el matí de diumenge, conscienciarà els ciutadans que és pot assolir un món més just equilibrant el consum. Jordi Garcia és membre de la Xarxa de Consum Solidari:

Jordi Garcia

¿Per què no fer-la fora de Barcelona? S'han d'extendre per tota Catalunya aquest tipus d'iniciatives


A la plaça Octavià s'instal.laran parades informatives i cinc carpes on es vendran productes de comerç just, com aliments, roba i complements. També hi haurà una xocolatada, activitats lúdiques i un tast de plats d'arreu del món. Durant la jornada, els organitzadors aprofitaran per informar els ciutadans sobre les nou botigues de productes solidaris que hi ha a la ciutat. Jordi Garcia:

Jordi Garcia

La veritat és que la gent no té informació sobre les botigues que hi ha a la ciutat


A més, la Festa del Comerç Just 2004 compta el suport de l'Ajuntament, tal i com es va acordar al ple de maig. A tall d'una moció presentada per ICV-EA i aprovada per unanimitat per tots els grups, el consistori determinava promoure l'us de productes de comerç just a la ciutat. Escoltem la regidora ecosocialista Assun Reyes:

Àssun Reyes

L'Ajuntament ha de donar exemple de coherència. Estimularem l'ús de productes de Comerç Just a les dependències municipals.


La iniciativa es desenvoluparà diumenge entre 2/4 d'onze del matí i 2/4 de tres de la tarda a la plaça Octavià. L'Ateneu, però, acollirà tres dies abans, dijous 3, una xerrada sobre comerç just a càrrec de Xavi Montagut.

Actualment, Sant Cugat té vuit botigues on es venen productes de comerç just, com 'Girasol' i 'Aloé' (carrer Sant Antoni), 'Gerd' ( plaça Pere San) i el Bar El Punt (Pi de'n Xandri).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.