Alumnes del Turó de Can Mates envien cartes de suport als nens sirians refugiats


  • Comparteix:

Els voluntaris de Proactiva Open Arms amb les cartes dels nens santcugatencs / Foto: Proactiva Open Arms

Els voluntaris de Proactiva Open Arms amb les cartes dels nens santcugatencs / Foto: Proactiva Open Arms

25 alumnes de 6è de primària de l'escola Turó de Can Mates han enviat cartes d'ànim i suport a nens refugiats que arriben a l'illa grega de Lesbos, i que es troben en campaments al Líban. La iniciativa forma part d'un projecte, encetat al setembre, i que continua amb l'organització d'activitats solidàries per recaptar fons per a la ONG que acull les persones refugiades.

La situació dels refugiats sirians, creuant el Mediterrani o l'Europa de l'Est, per fugir de la guerra va alimentar la curiositat dels nens de 6è de l'escola Turó de Can Mates. A partir d'aquí, a l'escola van treballar aquesta crisi humanitària fins que els infants van proposar a la mestra contactar amb els nens sirians. Ho explica la tutora de la classe, Josepa Gardenys.

Josepa Gardenys

Van decidir mostrar-los la nostra estima amb cartes.


Els alumnes van enviar les cartes a l'ONG Proactiva Open Arms, que ja les ha fet arribar als nens que arriben a Lesbos. A més, també han redactat 25 missives en anglès que una delegació catalana transmetrà a un campament de refugiats al Líban. Tot el procés ha estat pilotat pels infants, amb l'assessorament dels docents. Per la mestra, els alumnes han fet un aprenentatge humà, però també cognitiu durant tot aquest procés.

Josepa Gardenys

És important formar-los perquè pensin, decideixin i busquin per ells mateixos. També han fet un treball de llengua, anglès i geografia.


Ara, tots els alumnes de l'escola organitzen activitats per a una jornada solidària per recaptar fons per a Proactiva Open Arms. Una activitat que es durà a terme, a la tarda, a principis de maig a l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.