La Policia Local torna a precintar el Club Cannem i efectua una detenció


  • Comparteix:

El local torna a estar tancat

El local torna a estar tancat

La Policia Local ha precintat de nou aquest dimecres el Club Cannem Mil·lenari després que el president i el secretari de l'associació hagin entrat al local, tancat per decret municipal des de setembre passat. El seu desallotjament s'ha acompanyat de la detenció per resistència a l'autoritat del membre i president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), Ángel Benito, que es trobava a l'exterior de les instal·lacions.

Segons fonts municipals, els veïns de la zona haurien alertat la policia municipal de l'entrada al local. Sobre les dues de la tarda, quatre agents han procedit a treure de les instal·lacions el president, Manuel Herrera, i el secretari del club.

Herrera portava a l'interior del local des de la nit de dimarts, tal com va anunciar als socis de l'entitat a través d'un comunicat en què justificava el desprecinte per exposar la injustícia del consistori per ordenar la clausura. Herrera assegura que, a dia d'avui, l'espai no ha rebut cap visita de tècnics municipals que acreditin que l'indret no reuneix els requisits per ser club cannàbic, tal com assegura el decret del consistori que el considera local d'esbarjo.

De l'actuació policial, ha confirmat Policia Local, s'ha derivat la detenció del membre del club i president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), Ángel Benito. Després de prestar declaració, Benito ha passat a disposició judicial i ha reprovat en una entrevista a Cugat.cat l'ús de la violència durant l'actuació.

Àngel Benito

He tret el mòbil per gravar-los i els agents s'han tornat bojos. S'han tirat sobre meu, m'han tirat al terra, m'han posat les manilles i se m'han emportat detingut perquè els intentava gravar. Quan ells anaven a emplear la violència.


Arran d'aquest incident i del nou precinte Benito ha explicat que estudiaran emprendre accions legals contra l'Ajuntament i els agents que han intervingut en l'actuació policial.

El Club Cannem Mil·lenari, que té en marxa una campanya de suport a Change.org, està ubicat al carrer d'Adrià Gual, al barri de Can Magí.

El club cannàbic i els decrets municipals
Es tracta del tercer decret que fa el consistori per regular l'activitat del club de fumadors. Al juliol passat l'Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d'un any i es fa per estudiar com s'ha de regular aquest tipus d'activitat.

L'Ajuntament va fer un nou decret aquell juliol perquè el club, que va reobrir portes a l'agost, només funcionés com a 'local social d'esbarjo'. El consistori afirmava que a la documentació presentada per l'entitat no constava 'de manera explícita' l'activitat com a club de fumadors.

El ple de setembre passat va aprovar que un grup de treball elaborés la regulació sobre clubs i associacions cannàbiques de Sant Cugat. El naixement de la taula va tenir el suport de totes les forces del ple a partir d'una moció inicial de C's.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.