El Tribunal Constitucional suspèn els preceptes de l'impost de pisos buits


  • Comparteix:

La seu del Constitucional, a Madrid / Foto: ACN

La seu del Constitucional, a Madrid / Foto: ACN

El Tribunal Constitucional (TC) ha fet púbiques aquest dimarts les providències per les quals admet a tràmit els recursos del govern espanyol contra l'impost sobre els pisos buits (14/2015), una decisió que afecta 72 municipis, entre ells Sant Cugat. L'admissió a tràmit implica la suspensió cautelar de diversos preceptes de la norma perquè l'executiu espanyol en funcions ha incorporat als seus recursos la petició perquè s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució, de manera que els articles afectats queden suspesos mentre no hi hagi un pronunciament dels magistrats.

Sant Cugat era un dels 72 de municipis amb pisos buits propietat de bancs que a partir de l'1 de març haurien de pagar l'impost aprovat pel govern de la Generalitat. Segons dades facilitades a Cugat.cat pel departament d'Habitatge, la ciutat té 80 pisos susceptibles d'haver d'assumir aquest gravamen que té l'objectiu de 'reduir l'estoc d'habitatges buits i augmentar-ne la disposició per a lloguer social'.

El tribunal també ha admès els recursos contra les lleis del Parlament d'igualtat entre dones i homes (17/2015) i simplificació administrativa (16/2015). De la seva banda, també tira endavant un recurs de la Generalitat contra la llei del Congrés espanyol que regula el Sistema Nacional de Protecció Civil (17/2015) i un conflicte de competències de la Generalitat contra el reial decret que regula el Pla d'Impuls al Medi Ambient (1007/2015), tot i que en aquest cas l'admissió no suposa la suspensió d'aquestes normes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.