Blai Blanquer diu que és de sentit comú que el Bisbat busqui ja el seu substitut com a rector de la parròquia


  • Comparteix:

Blanquer és rector de la parròquia des de fa gairebé 20 anys

Blanquer és rector de la parròquia des de fa gairebé 20 anys

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha afirmat que és de sentit comú que el Bisbat de Terrassa, diòcesi de la qual depèn Sant Cugat, li busqui un substitut ara que ja té 80 anys. Blanquer, que acumula gairebé 20 al capdavant de la rectoria, està jubilat des de 2011 però s'ha mantingut en el càrrec a petició del mateix bisbat.

En una entrevista a Cugat.cat, el mossèn explica que quan els rectors compleixen 75 anys envien una carta a la diòcesi i posen el seu càrrec a disposició del bisbe. Això va fer Blanquer fa cinc anys, però va trobar-se amb la decisió del bisbat egarenc que continués en el càrrec.

Amb 80 anys fets, el rector assegura que 'per estètica' caldria una renovació al capdavant de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Blai Blanquer

Sóc conscient que 80 anys són molts per estar davant d'una parròquia tan gran com aquesta i el bisbe també ho sap. Estic a disposició del que decideixi ell si no és que ho decideix Déu abans.


Blanquer afirma que no s'ha encetat cap procés des de la diòcesi per buscar-li substitut. Actualment es reparteix els oficis, les misses i els cursos prematrimonials amb mossèn Carles Cahuana, que des de fa tres anys és responsable de la missa de La 2. Cahuana té 40 anys, és de Sant Quirze i ha estat rector de la parròquia de Sant Esteve de Granollers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.