La Comissió de la Dignitat dóna el fons fotogràfic Boix a l'Arxiu Nacional de Catalunya


  • Comparteix:

Mostra de la donació feta / Foto: P.Cortina-ACN

Mostra de la donació feta / Foto: P.Cortina-ACN

La Comissió de la Dignitat ha formalitzat la donació del fons fotogràfic Boix a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat Sant Cugat. El fons està constituït per 1.369 negatius, 706 dels quals són de Francesc Boix i 663 del seu pare, Bartomeu Boix, també aficionat a la fotografia. Datades entre 1937 i 1938, les fotografies del fill retraten, entre altres, la vida diària a les trinxeres del front del Segre durant la Guerra Civil i altres fets històrics ocorreguts els anys previs al conflicte.

El fons ingressarà a l'Arxiu després que al 2013 fos adquirit en una subhasta pública per la Comissió de la Dignitat, que l'ha tractat i conservat amb la voluntat que passés a formar part del patrimoni del país.

El president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha valorat la donació.

Josep Cruanyes

Hem fet una feina important per preservar el fons. Avui acomplim l'objectiu final, que és donar-lo a l'ANC perquè sigui patrimoni de tothom.


La Comissió per la Dignitat va conèixer l'existència del fons fotogràfic gràcies a l'associació Fotoconnexió, entitat dedicada a promoure l'estudi, la investigació, la conservació i la difusió de la fotografia, que el va ordenar, organitzar i descriure, a més de treballar per identificar-ne l'autoria, desconeguda inicialment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.