Aquest cap de setmana baixen en picat les temperatures


  • Comparteix:

Aquest cap de setmana arriba una baixada brusca de les temperatures

Aquest cap de setmana arriba una baixada brusca de les temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) anuncia un canvi de temps brusc aquest cap de setmana. Aquest dissabte hi haurà ruixats generalitzats arreu del país que poden afectar el Vallès Occidental amb intensitat entre feble i moderada. Aquest diumenge es mantindran les pluges fins al migdia i baixaran amb força les temperatures, que tocaran fons entre dimarts i dimecres.

Una pertorbació creuarà Catalunya durant el cap de setmana i serà el preludi de l'arribada d'una massa d'aire molt fred dilluns que provocarà una forta baixada tèrmica a tot el territori. Aquesta davallada de la temperatura, que ja es notarà diumenge a les cotes altes del Pirineu, arribarà al seu punt àlgid entre dimarts i dimecres, quan es preveuen glaçades fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l'interior de Catalunya.

La cota de neu baixarà dels 2.500 metres de divendres als 1.600 metres al final de dissabte, tot i que al vessant nord del Pirineu pot arribar als 1200 metres. Diumenge al matí la cota de neu encara podrà baixar més i se situarà al voltant dels 1000 metres al vessant nord del Pirineu i tocarà els 1.200 metres a la resta. Els gruixos de neu més destacats s'esperen a les cotes altes del Pirineu, amb acumulacions previstes de més de 20 cm per sobre de 2.000 metres, i més de 30 centímetres per sobre de 2.500 metres.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.