Els helicòpters del SEM deixaran d'operar des de l'HGC a partir de febrer


  • Comparteix:

Un dels nous helicòpters / Foto: ACN

Un dels nous helicòpters / Foto: ACN

Els helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) de la demarcació de Barcelona, amb base a l'Hospital General de Catalunya (HGC), passaran a actuar des de l'heliport del Parc Taulí de Sabadell a partir de febrer. Ho ha anunciat el conseller de Salut, Toni Comín, aquest dijous durant la presentació dels quatre nous aparells que oferiran aquesta prestació amb capacitat de vol nocturn.

L'Hospital Trueta de Girona, la base de Tremp de Lleida, la base del SEM a Tarragona i el Parc Taulí de Sabadell són els quatre punts des d'on operaran els nous helicòpters. D'aquesta manera, el SEM pot estar a 20 minuts amb helicòpter de qualsevol lloc de Catalunya, ha explicat el conseller.

Això suposa que Sant Cugat deixi de ser la base operativa que presta servei a la demarcació de Barcelona. Amb el canvi s'ubica el servei a Sabadell perquè durant els últims dos anys - i arran de la rescissió d'un conveni entre l'Hospital General i el RACC- la base era a Sant Cugat però el servei assistencial era de l'hospital sabadellenc.

Els nous models d'aeronaus incorporen millores com la possibilitat de fer vols nocturns. A banda, ha dit Comín, els nous aparells aconsegueixen una velocitat de creuer de 260 quilòmetres per hora, incrementen el pes màxim d'enlairament fins els gairebé 3.000 quilos i augmenten el diàmetre de les pales en 20 centímetres d'allargada. També incorporen pilot automàtic, navegació GPS, aire condicionat i nous aparells d'electromedicina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.