La XCCP i els Amics de la Unesco proposen avui el documental 'Diaris de Kandahar'


  • Comparteix:

Cartell del film / Foto: Louie Palu

Cartell del film / Foto: Louie Palu

La XCCP i els Amics de la Unesco proposen aquest dimecres el documental 'Diaris de Kandahar'. La cinta, dirigida pel fotògraf Louie Palu i Devin Gallagher, ha estat reconeguda amb el premi DocsBarcelona, el DOK.Fest München i l'Annapolis Film Fest dels Estat Units, entre d'altres. La pel·lícula es podrà veure en versió original subtitulada al catàla a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i a les vuit del vespre al Casal Torreblanca.

El film explica la història de Louie Palu, un fotoperiodista al front de combat a Kandahar, al sud de l'Afganistan. A través dels diaris que va escriure entre el 2006 i el 2010 la cinta descobreix la seva evolució psicològica enmig d'una violència absurda, desconnectada de la realitat. Ell ha experimentat la cruesa i la monotonia de la guerra en primera persona.

És un punt de vista inèdit articulat sobre la percepció de Palu, incapaç de comprendre la brutal situació que l'envolta, i en conflicte permanent amb la trivialitat de la seva vida quan torna a l'Amèrica del Nord.

Qui és Louie Palu?
Louie Palu és un fotògraf professional, amb un trajectòria de més de 24 anys, que ha guanyat multitud de premis internacionals, entre altres, el Pulitzer Center On Crisis Reporting Grant. La seva obra és coneguda pels projectes de llarga durada sobre temes polítics i socials. Ha cobert la guerra a Kandahar (Afganistan), des del 2006 fins al 2010, i ha realitzat diversos curtmetratges sobre el conflicte.

'Diaris de Kandahar' ('Kandahar Journals') és el seu primer llargmetratge documental. Devin Gallagher ha treballat com a productor a Arlington Independent Media durant vuit anys. El seu primer documental 'Married in Spandex' (2011), sobre els matrimonis homosexuals als Estats Units, s'ha estrenat a festivals de tot el món.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.