Sant Cugat donarà 12.000 euros a Creu Roja per al reallotjament de persones refugiades


  • Comparteix:

En els darrers mesos, Sant Cugat ha acollit diferents actes en suport als refugiats

En els darrers mesos, Sant Cugat ha acollit diferents actes en suport als refugiats

Sant Cugat donarà 12.000 euros a la delegació local de Creu Roja per ajudar en les despeses de reallotjament de persones refugiades quan arribin a la ciutat. Ho ha decidit la comissió operativa per la crisi de les persones refugiades, que es va reprendre dimecres passat després de cinc mesos sense fer-ho. La mesura forma part de la l'estratègia de Sant Cugat com a ciutat d'acollida i vol posar l'accent en l'arribada dels refugiats, després de centrar-se els últims mesos en la cooperació internacional.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, explica que amb aquesta proposta es vol ser 'proactiu' en l'acollida de refugiats.

Susanna Pellicer

Com que som ciutat d'acollida i hem tingut diverses entrevistes amb les entitats que estan portant refugiats aquí, hem decidit fer una aportació de 12.000 euros a Creu Roja amb la finalitat que ajudin en la manutenció d'aquestes famílies.


El consistori s'ha reunit aquests mesos amb diferents entitats del tercer sector que treballen l'acollida de persones refugiades per conèixer les necessitats d'aquests col·lectius. A l'espera de saber el nombre de persones que podrà acollir la ciutat, l'Ajuntament atorgarà aquests diners a Creu Roja perquè comenci a treballar amb els casos que té entre mans.

En referència a la cessió frustrada de dos pisos que la ciutat feia per als refugiats que va exposar l'Assemblea de Voluntaris de Sant Cugat, Pellicer ha explicat que 's'han seguit les indicacions de la Generalitat' que demana respectar uns protocols a l'hora de ser ciutat de 'primera acollida'.

La Generalitat busca 500 mentors voluntaris per ajudar en la inserció de 100 refugiats
Aquest dimarts s'ha publicat el pla d'Afers Socials i Famílies per acompanyar els 100 refugiats que aculli els propers mesos el pla estatal d'acollida. Per afavorir la seva inserció social, el Pla Català de Refugi atorgarà ajudes econòmiques d'entre 400 i 600 euros a cada persona i els proveirà d'habitatge. La proposta preveu que grups d'entre tres i cinc mentors ajudin cada afectat a recuperar 'els vincles socials'. Per això, el govern busca 500 voluntaris que puguin fer aquesta tasca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.