La UIC aposta per crear el primer registre de cuidadors sanitaris no professionals


  • Comparteix:

La proposta surt del servei d'infermeria, amb el campus a Sant Cugat

La proposta surt del servei d'infermeria, amb el campus a Sant Cugat

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) proposa crear el primer registre de cuidadors sanitaris no professionals de l'Estat espanyol. El servei d'infermeria de la UIC, situat al campus universitari de Sant Cugat, considera que cal millorar la formació tècnica i donar suport psicològic als cuidadors.

En l'actualitat, el 88% de les atencions que rep el pacient més gran de 65 anys prové de cuidadors no professionals. L'estudi constata que és necessari oferir més recursos i més suport emocional als encarregats de cuidar els malalts, ja que corren el risc de patir depressions i ansietat. La directora d'Estudis d'Infermeria, Adela Zabalegui, analitza el perfil mitjà dels cuidadors no professionals.

Adela Zabalegui

"Ser dona i tenir una mitjana de 57 anys són les característiques del perfil mitjà dels cuidadors no professionals"


Segons la UIC, el futur increment del nombre de persones de més de 65 anys requerirà que s'atenguin les necessitats dels cuidadors no professionals. L'estudi revela que el cuidadors es queixen sovint del poc suport que rep del sistema sanitari tradicional. Adela Zabalegui proposa que els cuidadors s'integrin a la infraestrucutra sanitària pública.

Adela Zabalegui

"Proposem que els cuidaors s'incorporin al sistema sanitari professional"


L'estudi assegura que ha crescut la presència d'immigrants que s'encarreguen de pacients majors de 65 a causa de la incorporació de la dona al mercat de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.