El govern elimina les bonificacions dels peatges als vehicles dièsel


  • Comparteix:

El Peatge de les Fonts, un dels que més afecten Sant Cugat / Foto: Google Maps

El Peatge de les Fonts, un dels que més afecten Sant Cugat / Foto: Google Maps

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la modificació del decret de peatges d'autopista pel qual es deixarà de bonificar els vehicles dièsel, biodièsel i de gasolina que no compleixin amb els criteris de la normativa Euro 6. La mesura de Territori i Sostenibilitat també preveu un nou sistema de descomptes que s'aplicaran a les vies de pagament del govern, que amplia les exempcions a vehicles elèctrics purs, tant cotxes com motos, d'autonomia estesa i d'hidrogen. Tindran una bonificació del 30% els híbrids endollables amb autonomia mínima de 40 quilòmetres, els no endollables, els de gas natural, gas liquat del petroli o biogàs i benzina o bioetanol Euro 6 o superiors.

Els descomptes entraran en vigor l'endemà de la publicació de la modificació del decret al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), prevista per als pròxims dies.

Segons el govern, els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.