Proclames a favor de la mobilització marquen l'ofrena floral de la Diada prèvia al referèndum


  • Comparteix:

El compte enrere per celebrar el referèndum ha estat el teló de fons de l'ofrena floral que la majoria de partits amb presència al ple i entitats han oficiat aquest dilluns al matí amb motiu de la Diada Nacional. PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ERC-MES han abanderat a la plaça de Rafael Casanova el discurs de la mobilització en la Diada amb la mirada posada a l'1-O; ICV-EUiA, representació municipal de Catalunya en Comú, ha remarcat que 'el dubte no és una debilitat'; i el PSC ha reclamat la reforma constitucional. Cs i el PP, com cada any, no han assistit als actes institucionals de la Diada a Sant Cugat.

Participació. Lluita. Diversitat. Han estat algunes de les consignes que els partits sobiranistes, els comuns i el PSC han deixat anar en els seus discursos adreçats, aquest Onze de Setembre, als santcugatencs i als catalans. El bloc sobiranista ha vingut representat per les portaveus de PDeCAT, la CUP-PC i ERC-MES, Cristina Paraira, Núria Gibert i Mireia Ingla.

Sobiranistes

Des del grup de PDeCat farem el possible perquè els santcugatencs puguin votar / Ens toca votar massivament, és una oportunitat històrica / Aquest 1-O farem la màxima expressió democràtica: decidir.


ICV-EUiA s'integra des del moviment Catalunya en Comú, que a partir d'aquest dimarts obre una consulta per decidir el seu posicionament, com explica el portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha recordat que la Diada és una festa 'de tots i totes'.

ICV-EUiA i PSC

Tenim clar que nosaltres serem a la mobilització i haurem de participar d'una manera o altra / No és la festa d'uns només, sinó de tots i totes. Refermem el compromís amb la ciutat.


La plaça de Rafael Casanova ha aglutinat també el ball dels Gegants de Sant Cugat, un pilar de quatre dels Castellers i l'actuació de l'escola Fusió. Les entitats, com ANC, Òmnium i l'Ateneu, també han remarcat el caràcter històric d'aquesta Diada. N'han parlat els seus responsables, Josep Lluís Lliberia, Lluís Bonet i Margarida Cleris.

Entitats

Això s'ha de començar amb un acte de força a la Diada / És una crida a fer un país plenament democàtic / Hi ha moments de la història que hem d'estar-hi.


Els actes institucionals de la Diada a Sant Cugat han continuat a la plaça de Barcelona amb més música i el discurs de l'alcaldessa, Mercè Conesa. Valldoreix ha acollit també els actes institucionals de l'EMD, on el president, Josep Puig, ha apel·lat a 'la constància de la ciutadania en les reivindicacions pel dret a decidir'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.