13.200 alumnes comencen avui l'escola a Sant Cugat


  • Comparteix:

Entre les novetats del curs, destaca l'entrada en funcionament de la nova escola de la Guinardera

Entre les novetats del curs, destaca l'entrada en funcionament de la nova escola de la Guinardera

13.200 nens i nenes comencen avui un nou curs escolar als diferents centres d'ensenyament del municipi. Entre les principals novetats amb que es trobaran, destaca la desena escola de primària, a la zona de la Guinardera, o els treballs d'arranjament que, durant l'estiu s'han fet a 7 escoles públiques de primària i també a l'IES Leonardo da Vinci.

Avui,15 de setembre, l'activitat torna plenament a les escoles de Sant Cugat després del parèntesi de l'estiu. I és que tot i que mestres i professors ja fa dies que treballen, avui és el primer dia per als estudiants, que en alguns casos no només estrenaran nou curs sinó també nova escola.

Aquest és el cas dels alumnes de la desena escola de primària, ubicada al sector de la Guinardera, i que des d'avui acull nens i nenes de P3, P4 i P5. Per a l'alcalde de la ciutat, aquest és un clar exemple de l'esforç que des de l'administració es fa per poder oferir als més joves una educació de qualitat. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Si l'educació ésimportant a tot arreu, a la nostra ciutat encara ho és més per la gran quantitat de joves que ens demanen educació.


Les novetats poden trobar-se també en alguns dels centres ja existents, que durant l'estiu han fet obres de millora, com la construcció d'una tanca de seguretat al CEIP Pins del Vallès, una nova aula de psicomotricitat infantil en el mateix centre, o l'arranjament dels accessos a l'IES Leonardo da Vinci.

També aquest curs es reprèn el Pla d'Acollida d'alumnes nouvinguts, engegat la primavera passada, i s'incrementa el nombre de professors i el nombre de professionals destinats a atendre les necessitats especials d'alguns alumnes. L'objectiu és poder atendre millor les necessitats de la societat actual, incidint sobretot en temes com l'immigració. Ho explica el director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la comarca, Eduard Galceran.

Eduard Galceran

És un inici d'un pla molt ambiciós que correspon a la clara voluntat de treballar des d'Ensenyament per contribuir a tenir una societat cohesionada i oberta.


Altres equipaments que, de moment no poden entrar en funcionament, són la novena escola del Turó de Can Matas, que estarà a punt en breu, i l'edifici definitiu de l'IES Sant Cugat, on ja s'han començat les obres i es preveu que pugui estar enllestit per al proper curs 2005-2006.

En total, aquest curs Sant Cugat compta amb 9 escoles públiques de primària i 4 centres de secundària, que sumades a l'oferta de centres privats i concertats, acullen els 13.222 alumnes que comencen el nou curs.
A nivell de Catalunya, avui està previst que comencin les classes 1.074.000 estudiants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.