Méndez de Vigo apunta que el trasllat de les obres de Sixena requerirà 'cert temps'


  • Comparteix:

Fragments del Retaule de Santa Anna del segle XVI, exposats al Museu de Lleida / Foto: ACN

Fragments del Retaule de Santa Anna del segle XVI, exposats al Museu de Lleida / Foto: ACN

El ministre de Cultura espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha insistit aquest dijous que donarà compliment a la resolució del jutge d'Osca que obliga a entregar al Monestir de Sixena les 44 obres d'art en litigi que estan al Museu de Lleida abans d'aquest dilluns. Ara bé, no ha aclarit quan es farà aquest trasllat i ha dit que cal 'cert temps' per tal que els béns no pateixin 'deteriorament'. Les obres són propietat de les monges de Sant Joan de Valldoreix.

Per tant, obre la porta a no complir estrictament el termini fixat pel jutge, tot i que no anuncia quan es farà aquest trasllat. El ministre insisteix que s'ha limitat a 'donar compliment a la sentència' i que ha traslladat a la Generalitat tot allò que fixava la providència del jutge. En la sentència, es demana a les forces i cossos de seguretat que s'encarreguin de fer aquest trasllat.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.