Sant Cugat celebra aquest dissabte el Dia Mundial de l'Autisme amb activitats informatives i esportives


  • Comparteix:

Els organitzadors volen trencar amb les barreres de l'autisme

Els organitzadors volen trencar amb les barreres de l'autisme

Empreses i entitats que treballen amb persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) organitzaran activitats educatives i de lleure aquest dissabte entre el carrer Major i la plaça d'Octavià amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme. És la segona vegada que la ciutat s'uneix a aquesta iniciativa, que té l'objectiu de sensibilitzar sobre les barreres que es troben les persones que pateixen TEA per inserir-se en la societat.

De les activitats programades destaquen 'El mural dels desitjos', on cadascú podrà escriure una reflexió sobre l'autisme, i una altra on els nens i pares podran jugar amb aplicacions informàtiques relacionades amb el TEA.

La gerent d'una de les entitats implicades, la Fundació Guru, Meritxell Alòs, ha assenyalat durant la presentació de les activitats que les persones afectades són més de les que sembla.

Meritxell Alòs

Si Sant Cugat té una població de 90.000 habitants, estem parlant què entre 850 i 900 persones té el TEA


A més, la gerent de la Fundació Lovaas, Montserrat Vilaseca, ha explicat que l'objectiu d'aquesta segona jornada és seguir creant consciència sobre aquest tipus de trastorns.

Montserrat Vilaseca

Demanem major conscienciació i que la gent se sensibilitzi amb aquests temes. Estem veient que es tracta d'un 10 per cent de la població i per això hauria de tenir un ressò més important.


En la commemoració del Dia Mundial de l'Autisme també hi participen Dinamiks, Grup TEA Sant Cugat i Specialisterne.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.