Sant Cugat es manté com la ciutat de més de 25.000 habitants amb l'habitatge lliure més car


  • Comparteix:

El preu mitjà del metre quadrat a la ciutat és de 3.098 euros / Foto: ACN

El preu mitjà del metre quadrat a la ciutat és de 3.098 euros / Foto: ACN

Sant Cugat es manté com la ciutat de Catalunya de més de 25.000 habitants amb l'habitatge lliure més car amb un preu de 3.098,60 euros el metre quadrat. De fet, el preu ha augmentat en 38,10 euros des del darrer informe del ministeri de Foment publicat al febrer. El municipi se situa just per davant de Barcelona que amb un preu de 3.084 euros ocupa la segona posició del rànquing català. A àmbit estatal per davant de Sant Cugat se situen San Sebastián i Eivissa.

A Catalunya la mitjana de preu del metre quadrat d'un habitatge lliure s'ha situat en 1.906 euros el primer trimestre d'aquest any, el 4,2% més que el preu de 1.829 euros registrat en el mateix període del 2017 i 1,5 punts més que la taxa de l'Estat (2,7%), segons dades del ministeri de Foment. Amb aquest augment de la mitjana de preus, Catalunya encadena 12 trimestres d'increments i se situa com la quarta autonomia de l'Estat amb els preus més alts per rere de Madrid (2.413 euros i un augment del 8%), País Basc (2.360 euros i un 1,5%) i les Illes Balears (2.208 euros i un 7% més que fa un any).

Catalunya ha registrat aquest primer trimestre el preu més alt des del primer trimestre del 2012. Amb relació al quart trimestre del 2017 la mitjana de preu d'un habitatge lliure ha pujat el 0,7%, dues dècimes més que a l'Estat.

La mitjana de preu d'aquest primer trimestre per metre quadrat d'un habitatge lliure encara es troba un 23,47% per sota del preu màxim que es va assolir el segon trimestre del 2008 amb 2.490,5 euros que per ara és el sostre del preu del metre quadrat de mitjana a Catalunya.

El preu mínim que fins ara ha registrat el mercat immobiliari de pisos lliures a Catalunya s'ha situat en 1.657,9 euros el metre quadrat, una xifra que es va observar el primer trimestre del 2014. Des d'aquest preu mínim, la mitjana de cost del metre quadrat d'un habitatge lliure ha crescut un 14,96%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.