La Unipau tanca el Curs d'Estiu amb la conclusió que militars i policies no garanteixen la seguretat


Temes relacionats

Lily Traubmann: 'Les Dones de Negre han instigat els moviments pacifistes d'Israel' (10/jul/18)

F. Mayor Zaragoza: 'La tecnologia digital fa que ja no haguem d'acceptar l'inacceptable' ( 9/jul/18)

Yayo Herrero: 'Vivim en un sistema econòmic que ha tallat el cordó umbilical amb la Terra' ( 6/jul/18)


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau posa punt final al 33è Curs d'Estiu amb la conclusió que la presència policial i militar no és cap garantia de seguretat per a la població. Aquesta ha estat la idea transversal de les 26 conferències que han conformat la iniciativa, que han apostat també perquè la cobertura de les necessitats bàsiques de la gent és la via perquè la societat no se senti amenaçada.

Pel curs han passat, especialment, investigadors universitaris, però també hi ha hagut espai per a càrrecs polítics com l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, o el responsable de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens i activistes com Yayo Herrero o Itziar González. Al curs s'ha rebutjat la intervenció militar i el paper dels exèrcits i l'augment de la vigilància policial, com ha explicat el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, que ha afegit que han apostat per conèixer casos de societats on la gent se sent segura.

Arcadi Oliveres

Aquelles societats que podien viure en pau, que donaven seguretat als seus habitants. Crec que s'ha pogut obtenir bastant des de diferents facetes, des del punt de vista internacional fins al local.


Oliveres ha pronunciat l'última conferència del curs aquest dimecres. La proposta ha acabat amb les conclusions a càrrec de José Ángel Ruiz i les 'Klownclusions' amb Koldo G. Vío.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.