Els maltractaments centren la primera jornada de treball de la Coordinadora de Dones del Vallès


  • Comparteix:

El 25 de novembre se celebrarà el Dia Mundial contra la Violència Domèstica

El 25 de novembre se celebrarà el Dia Mundial contra la Violència Domèstica

La importància de treballar en la prevenció dels maltractaments o la necessitat de reforçar l'educació dels més joves en aquests aspectes són algunes de les conclusions de la reunió de la Coordinadora de Dones del Vallès que s'ha celebrat a la nostra ciutat. Prop d'un centenar de dones de la comarca han participat en aquest acte emmarcat en el Dia Mundial contra la Violència Domèstica, que se celebra aquest dijous.

Aquesta ha estat la primera jornada de reflexió col·lectiva d'aquesta Coordinadora, un "autèntic espai de debat no institucional sobre el tema de la dona", en paraules de l'organització. L'objectiu de la jornada ha estat analitzar les causes de la violència contra les dones, i extreure'n algunes conclusions per treballar-les i exposar-les. Algunes d'aquestes valoracions s'han basat en la prevenció dels maltractaments, l'educació dels més joves en un temps en el que s'està incrementant la violència a les escoles o la denúncia del diferent tracte de la justícia per qüestió de gènere.

Carme Larraburu, presidenta d'Atena, ha expressat la voluntat que tots els ajuntaments del Vallès tinguin un protocol de prevenció dels maltractaments, i recursos suficients per portar-ho a terme. L'escoltem:

Carme Larraburu

Volem que tots els municipis disposin d'un protocol de prevenció en el tema dels maltractaments, dotat amb recursos, i que cap dona es senti desassistida. Podem dir que a Sant Cugat aquest protocol està funcionant bé


Segons Larraburu, la Coordinadora de Dones del Vallès és un espai obert en constant evolució, i al que cada dia s'hi afageixen més grups. L'acte d'aquest dissabte s'inclou dins els actes del Dia Mundial en Contra de la Violència Domèstica, que es celebrarà el proper 25 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.