La comissió de Mobilitat de la Floresta aposta per un barri amable per a vianants i ciclistes

El grup ha presentat una proposta de mobilitat que es presentarà al proper consell de barri


  • Comparteix:

L'avinguda de Pere Planas passaria a ser de plataforma única, segons la proposta / Foto: Google Street View

L'avinguda de Pere Planas passaria a ser de plataforma única, segons la proposta / Foto: Google Street View

La comissió de Mobilitat de la Floresta ja ha presentat la seva proposta per pacificar la convivència entre vehicles motoritzats, vehicles i ciclistes. Es tracta d'un projecte que prioritza el pas de vianants i ciclistes i que garanteix vies més segures per als cotxes i motocicletes. La proposta es portarà a aprovació al proper consell de barri, tot i que fins al dia 5 de maig s'hi podran presentar al·legacions a través del portal de participació municipal.

Així s'haurà de senyalitzar a les entrades del districte aquest criteri, que es materialitzarà amb un itinerari continu i segur per a vianants. Les vies de doble sentit només es mantindran en aquelles que tinguin com a mínim 5,5 metres d'amplada i l'aparcament es prohibirà a la xarxa principal de carrers. Pel que fa a les bicicletes, compartiran via amb els cotxes, però es reforçarà la senyalització per garantir la seguretat.

alt=
AMPLIA'L - Mapa de la proposta de la comissió / Foto: Decidim.SantCugat.cat


El grup de treball proposa canvis en diferents vies de la Floresta. Passaran a ser de sentit únic aquelles que no tinguin un mínim de 5,5 metres d'amplada. En aquests espais s'haurà de garantir la segregació dels itineraris de vianants i dels motoritzats.

El doble sentit seguirà existint en aquells espais on es pugui mantenir, però s'haurà de mantenir un espai d'1,5 metres per als vianants. També es fa una aposta per una regulació de doble sentit amb plataforma única que prioritzarà el pas de les persones que vagin a peu. Una de les vies afectades destacades per aquest canvi seria l'avinguda de Pere Planas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.