La Unipau presenta el 34è Curs d'Estiu posant el focus en la crisi de les fronteres

L'edició d'enguany donarà el tret de sortida el 4 de juliol i s'allargarà fins al 10 de juliol


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Les fronteres poden ser límits físics i territorials, però també culturals, econòmics i intel·lectuals. Moviments, però, com el de les armes i els financers, no tenen fronteres. En aquestes premises i en la crisi de les fronteres posarà el focus la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) en el 34è Curs d'Estiu, que tindrà lloc enguany del 4 al 10 de juliol al Centre Borja.

El centre ha presentat aquest dimecres a la Casa de Cultura el programa del curs i ha ofert una conferència oberta al públic a càrrec de l'antropòleg i president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Miguel Pajares, que ha tractat la figura del refugiat i les polítiques europees que estan impedint el seu acolliment. El curs consta de 28 conferències i les inscripcions es poden fer al web de la Unipau per un preu de 70 euros el curs complet, 40 euros en horari de matí o tarda i de 20 euros només un dia.

El curs es dividirà en cinc grans blocs, on es tractaran temàtiques com les fronteres polítiques, el negoci de les fronteres, les migracions i els nous populismes. Ponents de caràcter internacional com el professor del Departament d'Estudis Romànics de la Université de Rouen Youssef al Alaoui, la investigadora de la Université Paris Séréna Naudin i la professora de la Università degli Studi di Milano Valeria Verdolini acudiran a la cita per oferir conferències.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha explicat durant la presentació que 'la qüestió de les fronteres i dels murs és de la màxima actualitat i del màxim patiment de molta gent'. Oliveres també ha agraït a l'equip que ha conformat un programa 'que es porta treballant des del mes de setembre'.

Enguany, la conferència inicial del curs anirà a càrrec del director de recerca del Centre Nacional de la Recerca Científica de França, Daniel Nordman, que parlarà sobre els reptes als quals s'enfronten els estats en matèria de fronteres i territori.


Arcadi Oliveres

La qüestió de les fronteres i dels murs és de màxima actualitat i de màxim patiment de moltes persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.