L'Hospital General, referent en una tècnica no quirúrgica per tancar el forat oval del cor

El centre privat ha realitzat, amb èxit, sis tancaments utilitzant aquest sistema


  • Comparteix:

L'HUGC / Foto: Idcsalut Hospital General de Catalunya

L'HUGC / Foto: Idcsalut Hospital General de Catalunya

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) és el centre privat pioner al país en l'utilització d'una tècnica no quirúrgica per al tancament del Forat Oval Permeable (FOP). Aquesta operació consisteix a realitzar una sutura sense la necessitat de col·locar cap pròtesi. L'HUGC ha realitzat amb èxit un total de sis tancaments del FOP amb aquesta tècnica, coneguda com Noblestitch.

El forat oval és una obertura natural que permet el pas, durant la vida fetal, de la sang oxigenada de l'aurícula dreta a l'esquerra, de manera que l'oxigen i els nutrients que arriben de la mare a través de la placenta i la vena umbilical puguin arribar al cervell i a la resta d'òrgans fetals. En el moment del naixement, els canvis en la circulació i l'augment de la pressió a l'aurícula esquerra afavoreix al tancament progressiu d'aquest forat. En algunes persones, però, no es produeix aquest tancament i queda obert després del naixement, el que es coneix com Forat Oval Permeable (FOP).


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.