Tres de les quatre persones afectades de legionel·losi a Sant Cugat ja tenen l'alta

La quarta persona afectada ja està a planta i encara s'investiga l'origen del brot


  • Comparteix:

La persona afectada està a planta de Mútua de Terrassa / Foto: Mútua Terrassa

La persona afectada està a planta de Mútua de Terrassa / Foto: Mútua Terrassa

El departament de Salut de la Generalitat continua investigant l'origen del brot de legionel·losi detectat a Sant Cugat i que ha afectat quatre persones, tres de les quals ja tenen l'alta mèdica. La quarta, fins aquest dilluns a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de la Mútua de Terrassa, ja està a planta i evoluciona favorablement.

Fins al moment s'han inspeccionat les instal·lacions susceptibles de contaminació de la bactèria dins d'un radi d'acció del brot, de dos quilòmetres. En concret, s'han analitzat sis instal·lacions d'alt risc, com poden ser torres de refrigeració a les quals s'han dictat mesures de neteja i desinfecció de xoc dels circuits. També s'han recollit 22 mostres ambientals i s'ha actuat sobre instal·lacions de baix risc, com poden ser ruixadors i vehicles de neteja viària, dels quals s'han agafat 12 mostres.

A l'espera de conèixer els resultats definitius de les mostres, que necessiten entre deu i quinze dies, es preveu que s'ha actuat sobre les possibles fonts d'infecció de forma preventiva per desactivar el possible focus amb les actuacions de neteja i tractament de xoc requerides a les instal·lacions de risc. Els resultats de les anàlisis orientaran sobre el possible focus del brot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.