La 7a Escola d'Estiu de l'Institut de la Infància estrena nou format

El Fòrum de Literatura i Infància és la novetat de l'edició d'enguany


  • Comparteix:

L'acte d'inauguració ha tingut lloc al Claustre del Monestir, el lloc on es desenvoluparà l'Escola d'Estiu / Foto: Cugat Mèdia

L'acte d'inauguració ha tingut lloc al Claustre del Monestir, el lloc on es desenvoluparà l'Escola d'Estiu / Foto: Cugat Mèdia

Torna l'Escola d'Estiu de l'Institut de la Infància i ho fa amb novetats. Aquesta 7a edició ha arrencat aquest dimarts amb un nou format, el Fòrum de Literatura i Infància, que pretén dotar de més dinamisme la trobada, la qual s'allarga fins a l'11 de juliol al Claustre del Monestir.

Com ha explicat la impulsora de la iniciativa, Verónica Bronstein, el canvi ha permès combinar un ventall de fins a 15 propostes molt variades. 'És com un joc de nines russes, vas buscant fins que trobes una joieta', ha definit Bronstein aquest nou format que aplega xerrades, tallers i trobades amb editors, entre d'altres.

Es tracta d'una programació intensiva en què hi ha una nova activitat a cada hora, organització que Bronstein ha definit com 'única a àmbit nacional'.

D'altra banda, al Claustre s'han dissenyat i muntat els anomenats espais Minimons. Com ha explicat la també directora de l'Institut de la Infància, es tracta d'una iniciativa que combina creativitat i lectura a través de l'experimentació lúdica. I és que, segons Bronstein, els nens 'no llegeixen d'una forma creativa'. És per això que els Minimons estan pensats per fer-los arribar 'l'espai dels llibres', capgirant així el recorregut tradicional en què són els nens els qui s'han de desplaçar fins a un espai concret com l'escola o la biblioteca per poder llegir.

Finalment, la llibreria Pati de Llibres col·labora també en les jornades amb una parada de venda dels exemplars, que els autors i il·lustradors convidats signaran als participants.

Foto: Cugat Mèdia
Els Minimons són un espai de lectura que té com a objectiu incitar els infants a experimentar, d'una forma lúdica, amb els llibres / Foto: Cugat Mèdia


Amb tot això, Verónica Bronstein ha recordat que el principal objectiu de l'Escola és apropar els nens a la lectura d'una forma diferent a l'habitual. La inauguració ha comptat amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha destacat especialment els valors que el projecte aporta als infants a través de la literatura.




Verónica Bronstein

Això és com un joc de nines russes, vas trobant fins que et trobes una joieta. Així, comencem per una entitat, un festival, l'Escola d'Estiu i arribes als llibres, a una tria de llibres i a unes condicions perquè els nens s'apropin a la lectura.

Mireia Ingla

Estan fent una feina brutal per poder traslladar aquests valors de la literatura i aquesta capacitat d'imaginar molt més enllà de les pantalles i molt més enllà de tot això que és tan visual. La literatura i els valors que transmet són fonamentals per tenir uns infants preparats per assumir els reptes de fer-se gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.